Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Britský Morgan se vydal do světa dvou kol. Styl je opět na prvním místě!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Morgan Motor Company spojil své síly s Pashley Cycles a výsledkem je dvojice nových modelů jízdních kol. Ta nabízí stejný styl jako slavné roadstery tradiční britské automobilky.

Morgan Motor Company, která byla založena v roce 1909 a představuje jednu z nejstarších britských automobilek, se pustila do spolupráce s Pashley Cycles založenou v roce 1926 a představující jednoho z nejstarších výrobců jízdních kol v Anglii.

Obě společnosti vedle jejich věku spojuje i tradiční přístup k výrobě a jízdní kola značky Pashley jsou i díky tomu velmi často vnímána jako Morgan na dvou kolech. I díky tomu došlo na spolupráci při vývoji nové řady jízdních kol Pashley-Morgan.

První dva modely, které vzešly z této spolupráce, se představují právě nyní a jejich design, použité materiály a komponenty i způsob výroby plně odpovídají tradicí obou za nimi stojících značek.

Pashley Morgan 8 i Pashley Morgan 3 jsou inspirovány závodními vozy značky Morgan a jejich rámy jsou ručně vyráběny u společnosti Pashley z trubek Reynolds 631.

Model 8 má rám ve světle šedé perleťové barvě, kterou doplňují prvky z leštěného kovu a černé kůže. Některé detaily jako například blatníky jsou ručně vyráběny v automobilce Morgan. Standardem je zde osmirychlostní sada Shimano Nexus a sedlo Brooks Black Cambium C14 z vulkanizovaného přírodního kaučuku s povrchem krytým bavlnou.

Model 3 má rám v tradičním odstínu British Racing Green, který doplňují prvky z leštěného kovu a hnědé kůže. Pro tento model je standardem třírychlostní náboj Sturmey Archer 3 speed a sedlo Brooks B17 v hnědé barvě, které je v nezměněné podobě vyráběno již od roku 1898 a slaví tedy letos 120 let od svého uvedení na trh.

Jízdní kola Pashley Morgan 8 i Pashley Morgan 3 budou nabízeny prostřednictvím prodejců automobilky Morgan Motor Company i společnosti Pashley Cycles. Obě firmy mají svá oficiální zastoupení i na českém trhu. Cena pro britský trh je stanovena u modelu 8 na 1595 britských liber (zhruba 46.500 Kč) a u modelu 3 na 1495 britských liber (kolem 43.500 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - euro89
13. 8. 2018 19:50
Parada
Nadherny kousky! :yes: I kdyz i pro jizdu ve meste pouzivam horske kolo a silnicni modely me vetsinou neoslovuji, tak tady bych udelal vyjimku a klidne si ten model 3 v britske zavodni zelene poridil. Nejvetsim prekvapenim je asi cena, ktera je na urovni "beznych" kvalitnich kol, ale neni tam zadny prehnany priplatek za logo Morgana.
Kdyz to srovnam s premrstenymi cenami kol Mercedes-Benz, ktera maji naprosto tuctovy moderni design, tak jsou tyhle kousky z Anglie doslova za hubicku. :-)
Snad jen ty blatniky mohly trochu protahnout, aby splnovaly funkci a clovek v pripade deste neprijel domu jak ve filmu Obecna skola. >:D