Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pořiďte si Porsche 911 s osmiválcem z Corvette (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V nabídce společnosti Paul Motor Company lze narazit na řadu zajímavých strojů. Mezi ty nejzajímavější patří extrémně upravené Porsche 911 Carrera.

Montrealská společnost Paul Motor Company se specializuje na obchodování s vozy prémiových a luxusních evropských značek. V její nabídce lze vedle zánovních Audi, Porsche nebo Lamborghini narazit i na Mazdu RX-7 nebo youngtimery z Mnichova.

Největší pozornost ovšem přitahuje Porsche 911 Carrera generace 993 z roku 1995, jehož zářivě oranžová karoserie dostala body kit od Vogue Auto Design, který masivně rozšířenými blatníky a obrovským zadním spoilerem silně připomíná kreace od RAUH-Welt Begriff.

Vedle samotného laku a úprav provedených na karoserii zaujmou i kola SSR Professor obutá do pneumatik Toyo Proxes R888, za nimiž se ukrývá výkonný brzdový systém, jehož dárcem je Porsche 911 Turbo generace 993.

Nejzásadnější úpravy se ovšem neodehrály na karoserie, ale pod ní. Vzduchem chlazený plochý šestiválec o objemu 3,6 l totiž za zadní nápravou vystřídal kapalinou chlazený vidlicový osmiválec LS1 z Chevroletu Corvette o objemu 5,7 l s výkonem 475 koní (350 kW), který prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky roztáčí zadní kola.

Proměna Porsche se odehrála v letošním roce a v současnosti jej Paul Motor Company nabízí za 129.900 amerických dolarů (zhruba 3.235.000 Kč)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)