Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne S Diesel Performance Drive: Jen 10 vznětových SUV pro východní Evropu

David Bureš
Diskuze (1)
Limitovaná edice dieselového Cayenne s dvoubarevnou karoserií je určena pro východoevropské trhy. Do Česka zamíří jen dva kusy.

Porsche v současnosti prezentuje hlavně nedávno odhalené SUV Macan, zapomínat bychom ale neměli ani na jeho většího sourozence – Cayenne. Ten je nově možné objednat ve speciální edici Performance Drive.

Automobil určený pro východní Evropu vznikne pouze v 10 exemplářích, přičemž pro český trh jsou určeny dva kusy. Cena Cayenne S Diesel Performance Drive je stanovena na 3.986.115 korun.

Specialitou auta je dvoubarevná karoserie kombinující lesklý černý lak s matnými doplňky v odstínu Platinum, jako je kapota, zpětná zrcátka, nasávací otvory v předním nárazníku, zadní spoiler a 21palcová kola. Výsledkem je tak zajímavý kontrast, který přitáhne pozornost.

Cayenne S Diesel Performance Drive dále dostal paket SportDesign, zatmavené bi-xenonové světlomety a tmavě tónované diody pro denní svícení.

Také uvnitř je použita dvoubarevná kombinace, s koženým čalouněním kontrastuje šedé prošívání. Na opěrkách hlavy je vyraženo logo automobilky Porsche, zatímco prahy zdobí kryty z nerezové oceli.

Zajímavostí poukazující na exkluzivitu auta je klíč lakovaný v barvě exteriéru, který je dodáván s koženým pouzdrem v barvě interiéru. Zákazníci k tomuto Cayenne dále dostanou krycí plachtu auta a fotoknihu s fotografiemi ze zákulisí výroby automobilu.

Základem edice je Cayenne S Diesel. Pod kapotou tedy pracuje dvěma turbodmychadly dopovaný vznětový osmiválec o objemu 4134 cm3. Výkon motoru kombinovaného s osmistupňovým automatem činí 281 kW, točivý moment vrcholí hodnotou 850 N.m.

Co se týče výbavy edice Performance Drive, je opravdu bohatá. Její součástí je hudební systém Bose, couvací kamera s parkovacím asistentem, vyhřívaná sedadla vpředu a vzadu, zadní boční airbagy nebo vyhřívaný multifunkční volant.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - boost.
28. 11. 2013 15:01
Východ.
V Dr. Ing. H.c. F. Porsche AG evidentně vědí, co na východě za úpravy na (hlavně) SUV frčí...