Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche ČR hlásí změny ve vedení společnosti

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Josef Roider, od roku 2012 jediný jednatel společnosti Porsche Česká republika, se od 1. ledna 2014 na vlastní přání po více než dvanáctiletém působení v ČR vrací zpět do Rakouska z důvodu dalšího vzdělávání a studia.

Josef Roider, který pracuje v koncernu Porsche Holding Salzburg od r. 1987, byl v letech 2001 - 2011 jako jednatel zodpovědný za aktivity Porsche Inter Auto Česká republika, jakož i importéra sportovní značky Porsche, než v roce 2012 převzal vedení importérské společnosti Porsche Česká republika.

Počátkem roku 2014 přesídlí do Prahy Franz Pommer, kde společně s Vratislavem Strašilem povede importérskou společnost Porsche Česká republika. Pommer zastával od roku 1987 různé funkce v rámci Porsche Austria v Salzburgu, mimo jiné úspěšně působil jako jednatel pro zahraniční velkoobchod. Od r. 2002 řídí jako jednatel Porsche Austria oblast servisu, dílů a financí.

Vratislav Strašil, v současné době vedoucí značky osobní vozy Volkswagen v Rusku, zahájil svou profesní kariéru v koncernu Volkswagen v roce 1994. Tento rodilý Čech shromažďoval dlouholeté zkušenosti ve společnosti Škoda Auto v Mladé Boleslavi, než působil jako vedoucí různých značek koncernu Volkswagen na několika evropských trzích, mimo jiné i v ČR.

Nástupem Franze Pommera a Vratislava Strašila získává Porsche Česká republika, největší importérská společnost Porsche Holdingu mimo Rakousko, dvoučlenné vedení, tak, jak je to obvyklé na většině zahraničních trhů, kde Porsche Holding Salzburg působí jako importér.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)