Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche ukázalo nový sportovní vůz pod plachtou. Co to bude?

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Na třech obrázcích se vedle vítězného vozu letošní čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans, Porsche 919, postavil vůz minulý, současný a překvapivě i budoucí, zatím však ukrytý pod plachtou.

Hybridní závodní stroj Porsche 919 letos nejen že vyhrál závod 24 hodin v Le Mans, ale zároveň dokázal zajet historicky nejrychlejší kvalifikační kolo. Není tedy divu, že právě se třemi těmito vítěznými vozy v různých barvách nechalo Porsche vyfotit tři jiné své automobily – historický, současný a budoucí.

Historické stroje zastupuje placka 917k, současné vozy zase hybridní hypersport 918 Spyder. Nejzajímavější však je třetí stroj ukrytý pod plachtou, který strhnul lavinu spekulací. Jeho tvar se nejvíce blíží modelu 911, ale rozhodně bychom si netroufli říci, že se pod povrchem ikonický sporťák opravdu ukrývá.

Původně se hovořilo o tom, že Porsche chystalo sportovní vůz s motorem před zadní nápravou, který by konkuroval třeba Ferrari 488 GTB, přičemž by měl rovněž přeplňovaný osmiválec a výkon okolo 600 koní. Ještě nedávno však platilo, že Porsche tento projekt utnulo. Z dané fotografie se však jeví, že právě takové auto zaplňující mezeru mezi 911 a 918 Spyder, by se pod plachtou mohlo ukrývat.

Možná je to vše úplně jinak, jisté však je, že Porsche něco chystá. My už se těšíme, co vy?

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
18. 6. 2015 17:51
plug-in hybrid 911
bude to plug-in hybridni 911 s 2 litrovim 4 valcem do V