Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pracuje BMW na nekompromisní M2 GTS?

Michal Fokt
Diskuze (4)
Proslýchá se, že v divizi M vyvíjí na bázi modelu M2 sportovní model s výkonem přes 400 koní, jenž by měl nést označení CSL nebo GTS

O tom, že BMW zvažuje ještě ostřejší verzi sporťáku M2, už se mluvilo delší dobu, ale nějak ten cvrkot utichl. Teď však přilévá vysokooktanový benzin do ohně německý Auto Motor und Sport, podle jehož informací nejen že se uvažuje, ale vývoj už údajně probíhá!

Auto, které by se mohlo jmenovat M2 CSL nebo M2 GTS, přičemž vzhledem k vývoji v posledních letech se zdá být pravděpodobnější to posledně jmenované, má dostat celou řadu karbonových dílů včetně některých panelů karoserie, agresivní bodykit s velkým pevným křídlem na zádi a posílený řadový šestiválec 3,0 l. Ten by měl mít výkon zhruba 300 kW, tedy 408 koní.

V souvislosti s tím se očekává použití keramických brzd, sníženého polozávodního stavitelného sportovního podvozku a širších pneumatik. Auto by také mělo přijít o zadní sedadla. Objevují se ovšem také spekulace, že by M2 GTS mohlo stát až dvojnásobek toho, co běžná verze. O M2 je totiž velký zájem a verze GTS by tak byla skutečnou lahůdkou pro největší fandy značky. Dravé emko by mohlo být představeno koncem příštího roku, tedy víceméně na sklonku životního cyklu aktuální dvojky.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - CHerokee
13. 7. 2016 14:55
Re: jeeee
Snad aspoň v této verzi nepůjde do kabiny umělý zvuk. :-)
Avatar - Pradeda77
13. 7. 2016 14:33
M2 GTS
Idealni vuz k naplneni Tokovi pokladny. >:D
13. 7. 2016 12:57
Re: jeeee
:yes: :-) ... a děti zabalíš do bublikový fólie a přikurtuješ je k rámu. >:D

No vidíš, najednou to jde i bez kombi. ;-)
13. 7. 2016 12:48
jeeee
zacinam setrit :-)