Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští Ferrari California bude agresivněji stylizované

Michal Fokt
Diskuze (1)
Nástupce modelu California T prý bude mít radikálnější design s nižší stavbou karoserie a celkově sportovnější orientaci.

Když jsem se při české premiéře Ferrari California T pozastavil nad tím, že je prezentováno jako nový model, přičemž zcela zjevně jde o "recyklaci" a modernizaci předešlé Californie s novým motorem a pozměněnou karoserií, bylo mi řečeno, že to odteď prostě tak bude. A když jsem dříve v rozhovoru s jiným zástupcem říkal, že je Cali na Ferrari trošku "tlustá" a s velkým zadkem, bylo mi sděleno, že to tak zákazníci chtějí a že auto má díky tomu obrovský úspěch.

A hleďme - všechno je asi trochu jinak. Teď to vypadá, že California T byla opravu jen další, i když důkladný facelift a s těmi plnými tvary ty asi také nebyla až taková trefa do černého. Podle informací Automobile Magazine totiž nástupce modelu California T přijde už v roce 2017, tedy zhruba po třech letech od představení Téčka, což o "nové generaci" něco naznačuje.

Současně magazín informuje, že by vůz měl mít "agresivní a radikální design" a bude opticky nižší a celkově sportovnější. Ba co víc, jeho styling má prý být prvním reprezentantem nového designérského směru celé značky Ferrari, jenž bude následně aplikován na další nové modely.

Inovace se nedotknou jen vzhledu, California dostane novou platformu s hliníkovým prostorovým rámem a snížit by se měla i váha tuhé skládací střechy. Italské gétéčko by také mělo být nabízeno se dvěma motory, současný přeplňovaný V8 3,9 l doplní V6 2.9 Twin Turbo s výkonem kolem 600 koní.

Michal Fokt
Diskuze (1)
20. 8. 2015 13:54
jak jinak
Vzdyt prece (zejmena) kazdy maly dite vi, ze lakovanej naraznik frcel mozna v devadesatkach. Dneska ho ma tvorit maska. Idealne vceli plastev, nebo poradna chromova mriz! A svetla s jednou krivkou maj bejt jako co? Jak to neni poradne zmuchlany, tak tim nikoho neoslnej.