Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Proč se zaměstnanci týmu McLaren F1 učí španělsky? Pádný důvod potěší všechny fanoušky

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
I když Fernando Alonso v F1 poslední roky nebojuje o vítězství, stále jej mnozí považují za jednoho z nejlepších jezdců v poli. A McLaren nyní originálním způsobem oznámil, že bude pokračovat!

Video se připravuje ...

Dlouho se spekulovalo o budoucnosti dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa ve Formuli 1. Španěl se stal šampionem v letech 2005 a 2006 a na jeho vítězné trofeje už padla hustá vrstva prachu. Po pěti sezonách bez titulu u Ferrari zariskoval a přestoupil do McLarenu, jehož novým dodavatelem pohonných jednotek se tehdy stala Honda.

Jenže tohle partnerství nešlo podle představ. První sezona byla bídná, druhá o kousíček lepší. A třetí? Zase zmar. Výsledkem pro Alonsa bylo jen několik umístění na bodovaných příčkách, o stupních vítězů či dokonce vítězství si mohl nechat jen zdát. I proto se spekulovalo, že na konci tohoto ročníku šampionát opustí.

Jenže britský tým se s Hondou rozhodl spolupráci ukončit, od příští sezony budou jeho monoposty pohánět agregáty Renault. Francouzská automobilka se do šampionátu před časem vrátila coby tovární tým a šlape do toho ve velkém. A příležitost znovu bojovat na špici startovního pole nakonec zlákala i Alonsa. Nekončí, pokračuje minimálně další rok, a pokud hovoří pravdu, bude jich víc.

„Chtěl bych McLaren vrátit tam, kam patří. Už si přeji, abychom byli v Austrálii (na startu prvního závodu příští sezony),“ uvedl španělský závodník a přiznal, že nová spolupráce má dlouhodobější charakter. Jen těžko by zůstal, kdyby dal McLaren i pro příští rok přednost Hondě. Naštěstí se nestalo a fanoušci jsou rádi, protože si Alonsa pro jeho smysl pro humor a otevřenost v posledních letech zamilovali.

A jak McLaren spolupráci oznámil? Hodně povedeným videem, ve kterém se zaměstnanci týmu učí základní španělské fráze. Důvod už znáte, přesto klip doporučujeme zhlédnout až do konce.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)