Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej aut v Německu v prvním čtvrtletí vzrostl o čtyři procenta

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Prodej nových osobních automobilů v Německu se v prvním čtvrtletí zvýšil o čtyři procenta na 791.500 vozů. Oznámilo to dnes německé sdružení automobilového průmyslu VDA.

V samotném březnu zůstal prodej meziročně beze změny na 323.000 vozů. Letošní březen měl nicméně o jeden pracovní den méně než loňský.

"Březnová čísla nemají v meziročním srovnání skutečnou vypovídací hodnotu, protože Velikonoce loni připadly na duben, zatímco letos na březen," upozornil šéf svazu Matthias Wissmann.

Údaje VDA rovněž ukázaly, že výroba automobilů v Německu v prvním čtvrtletí klesla o jedno procento na 1,46 milionu vozů. Export se snížil dokonce o čtyři procenta na 1,11 milionu vozů.

Německo je největším automobilovým trhem v Evropě. V celém loňském roce se prodej nových osobních automobilů v Německu zvýšil o téměř šest procent na 3,21 milionu vozů. Zaznamenal tak již druhý rok růstu za sebou a poprvé za šest let překročil hranici 3,2 milionu.

Zprávu o čtvrtletním prodeji automobilů v celé Evropské unii zveřejní 15. dubna Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA). Údaje národních automobilových sdružení již minulý týden ukázaly, že ve Španělsku prodej stoupl o sedm procent, ve Francii o osm procent a v Itálii dokonce o 21 procent.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)