Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej nových aut na Slovensku stoupá, jedničkou na trhu je Škoda

redakce AUTO.CZ
Diskuze (25)
Prodej nových osobních aut na Slovensku za první tři čtvrtletí letošního roku stejně jako loni vzrostl, tradičně největší zájem byl o vozy Škoda Auto. Vyplývá to z údajů, které ČTK poskytl slovenský svaz automobilového průmyslu.

Od ledna do konce září bylo na pětimilionovém Slovensku zaregistrováno 71.335 nových osobních aut. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku to představuje nárůst o deset procent.

S výjimkou letošního ledna a dubna prodej nových osobních aut na Slovensku v meziročním srovnání roste nejméně od loňského podzimu.

Jedničkou na slovenském trhu zůstala mladoboleslavská automobilka Škoda Auto. Za první tři čtvrtletí přibylo do evidence 14.049 nových osobních vozidel této značky. Proti loňsku to představuje nárůst o desetinu. Tržní podíl Škody Auto tak dosáhl 19,69 procenta, tedy prakticky stejné hodnoty jako v minulém roce.

Slovensko je v přepočtu na obyvatele největším výrobcem osobních aut na světě. Ke slovenským závodům automobilek Kia Motors, PSA a Volkswagen přibude továrna britské automobilky Jaguar Land Rover, která plánuje zahájit výrobu aut u Nitry na jihu Slovenska v příštím roce.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (25)
17. 10. 2017 22:10
Re: cistokrvny Pražak z Pařížské ulici
Podle mě nemusí, mě osobně lákají právě vylidňující se místa :-) Jsem študák a do budoucna v Praze zůstat určitě nechci, vysoká hustota zalidnění, všade samý fronty, hluk a špína ... Možnost práce z domova a lepší dopravní infrastruktura může z měst vytáhnout zase spoustu lidí :-) sám po škole budu hledat práci zejména tak, abych většinu pracovní náplně mohl dělat doma za počítačem a nebyl tak závislý na každodenním dojíždení do města. Na Slovensko to teda nechystam >:D promiňte Slováci, ale nějaký periferie středočeskýho, karlovarskýho nebo plzeňskýho kraje vypadaj slibně. Tamní obce navíc dávaj, kvůli snižováni počtu obyvatel, parcely v podstatě za hubičku.
Avatar - praděda7
17. 10. 2017 19:30
Re: cistokrvny Pražak z Pařížské ulici
Na tento centristický trend obě republiky jednou dojedou.... ;-\
17. 10. 2017 17:37
Re: Tristní článek
To nejde,protože místní redakce není zaměstnaná ve škodofkce.Je pouze její reklamní agentura která pro ni nepřímo pracuje.
17. 10. 2017 17:08
Re: práca
Odborníkov typu "dejte mi lidi, já to udělám"

Ale ja mám Čechov rád, tak ma nebite :-)
17. 10. 2017 17:04
Re: cistokrvny Pražak z Pařížské ulici
Ale, vyhodňar machruje že maká v Česku. Poznáš to,... ľudze, ja som veliky pan, dělam v Čehy a tukaj platim za celu hospodu" Apříl >:D