Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Provoz nefunkčního tunelu Blanka stojí měsíčně 15 milionů Kč

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)
Podle údajů serveru idnes.cz stojí provoz neprůjezdného tunelu Blanka 15 milionů korun měsíčně. Tuto částku v současné době platí Metrostav.

Praha chce nyní předat výměnu poničených kabelů firmě Metrostav, ačkoliv to mělo původně udělat ČKD. I když se totiž tunelem nejezdí, jeho provoz vyjde na 15 milionů korun, které platí právě Metrostav, takže ten by měl velký zájem dokončit opravu co nejrychleji.

Již měsíc se totiž magistrát, Metrostav, ČKD a IDS nedokážou domluvit, kdo vlastně problém s poničenými kabely vyřeší. Právníci nyní hledají cestu, jak lze uskutečnit předání prací právě Metrostavu. ČKD chce totiž kabely v hodnotě padesáti až osmdesáti milionů Kč vyměnit až za osm měsíců, což se městu i dalším firmám zdá jako příliš dlouhá doba.

Pokud se ptáte, za co musí Metrostav dát 15 milionů měsíčně, pak největší položkou je elektřina, protože tunel nyní svítí naplno. Zbylá část peněz jde třeba na ostrahu stavby. Za osm měsíců by tak musel Metrostav zaplatit 120 milionů korun. Společnosti ČKD se však pochopitelně nelíbí, že by měla o práce přijít a dodává, že Metrostav může za to, že do tunelu natekla voda.

Radnice se ale nechala slyšet, že nejdříve chce celý tunel otevřít a pak až hledat viníka.

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)
Avatar - Machýrek
28. 3. 2015 21:58
Praha neni jenom most a hrad
..nicemu se nedivim. Dneska, aby si par blbecku mohlo zabehat, cely centrum zavreny.
Avatar - JDM
28. 3. 2015 14:08
Re: tak to je královská cena
Jo za mesic tolik co za rok stredne velka obec. >:D v ty praze si z nas delaj akorat * pakujou se tam milionama jakoby se nechumelilo ...
27. 3. 2015 22:53
A dost!
[odkaz]
Avatar - positivemind
27. 3. 2015 20:32
Re: tak to je královská cena
ten tunel furt sviti a vetra... verim, ze to sezere energie dost :-)
Avatar - beibej
27. 3. 2015 20:05
tak to je královská cena
Dva důchodci, jeden na každém konci. A pár Led diod. Takle se dělaj prachy!!!! :yes: