Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA v roce 2014 ukončí výrobu v továrně Aulnay

David Bureš
Diskuze (16)
V současnosti v továrně nedaleko Paříže vzniká Citroën C3.

Koncern PSA Peugeot-Citroën oznámil, že ukončí výrobu ve své továrně Aulnay. O jejím zavření se spekulovalo už delší dobu. Vedle toho koncern sníží výrobu v továrně v Rennes.

PSA tímto krokem reaguje na provozní ztrátu, kterou zaznamenal v první polovině letošního roku. Ta činila 700 milionů eur.

Výroba v závodě Aulnay bude ukončena v roce 2014, v současné době tu je zaměstnáno více než 3.000 osob.

„Jsem si plně vědom závažnosti dnešního oznámení, stejně tak šoku a emocí, které budou ve firmě vyvolány,“ prohlásil generální ředitel PSA Philippe Varin. Dále řekl, že tato reorganizace je s ohledem na hloubku a délku krize v Evropě nezbytná pro přizpůsobení výrobní kapacity k očekávanému vývoji trhu.

V Aulnay je v současné době vyráběn Citroën C3, během loňského roku tu vzniklo 135.787 těchto aut. Výroba C3 se přesune do továrny Poissy, kde je nyní vyráběn Peugeot 208 a Citroëny C3 a DS3.

Závody Poissy i Aulnay v současnosti nejsou využity na plnou kapacitu. Aby se automobilce výroba více vyplatila, přesune ji z jedné továrny do druhé.

V továrně Rennes v západní Francii bude zrušeno 1.400 z celkových 5.600 pracovních míst. PSA v návaznosti na sníženou poptávku po větších automobilech sníží výrobu v tomto závodě, kde nyní vznikají Citroëny C5 a C6 a Peugeot 508. Dalších asi 3.600 míst mimo samotnou montáž bude zrušeno.

Francouzská vláda plány PSA na rušení míst kritizuje. Koncern totiž v minulých letech obdržel ve formě státní podpory čtyři miliardy eur.

David Bureš
Diskuze (16)
Avatar - pallas
13. 7. 2012 16:26
Re: 4 miliardy euro...
tak a teraz sa zasmej na sebe, vidis do toho ako koza do petrzlenu
[odkaz]
13. 7. 2012 13:45
Re: 4 miliardy euro...
Rozviň se tady víc, napiš nám k tomu více mouder, jinde ti jede huba (obrazně) jako šlejfířovi. Jo a nezapomeň na velká písmena a smajlíky....chudák Citroen, nakone ho budoubouchat v tom tebou tak nenáviděném Německu....
Avatar - PeterLuk
13. 7. 2012 11:41
Re: Jak pohřbít PSA
Presne.

Zatiaľ čo do teraz som Jaguary považoval za síce legnedárne, ale nudné autá, tak v súčastnosti by bol Jaguar horúcim kanditátom na kúpu - samozrejme ak by som naň mal a kupoval by som luxusné auto... Kúpa Tatou Jaguaru aj Land Roveru pomohla. Tata necháva vývoj na Britoch a to je to najlepšie.... :yes: :yes:
Avatar - shamal
13. 7. 2012 09:17
Re: Jak pohřbít PSA
Zbastlenec? To že Jag patří koncernu TATA je to nejlepší co se mu mohlo stát! Nikdo mu totiž necpe koncernové platformy, koncernové díly, koncernovou strategii jako to bylo, když patřili Fordu.... Jaguar má někoho pro kterého je to celé prestižní projekt a kdo je ochoten cpát peníze do nových modelů a není úplně mimo mísu, protože už 50 let taky vyrábí (něco jako) auta. Kdyby se takhle povedlo zachránit Rover a SAAB, tak by na světě bylo krásně!
13. 7. 2012 09:10
Re: 4 miliardy euro...
Nemuzes to srovnavat.
Francie je zeme odboru a pokud u PSA propousteji a to navic doma ve Francii, tak to je hodne zavazne. Logicky to prijit muselo, vsichni o tom vedeli, ale presto to je otres.
Ze to meli udelat uz pred dvemi roky misto plkani tlachu o tom, ze do 2020 budou mit globalni rust v desitkach procent je druha vec.
Jsou to socialisti a magori a to rizeni tomu odpovida.