Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rafinovaná reklama: Najdete dvanáctiválcový Bentley Flying Spur v Dubaji?

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Prestižní britské automobilce funguje marketing velmi dobře. Reklamy v televizi nepotřebuje, ty jsou hluboko pod její noblesní úrovní. Jde na to jinak, mnohem rafinovaněji...

Bentley už loni v červnu vymyslel docela fajn marketingovou věc. Nafotil Mulsanne s dlouhým rozvorem (tedy provedení EWB - Extended Wheelbase) na mostě Golden Gate v San Franciscu. Vtip byl v tom, že obrázek umístěný na firemních stránkách měl ve skutečnosti 53 miliard pixelů. Byl tedy opravdu obří a auto na něm měli fanoušci objevit. Ano, jelo po mostě. Ne, nešlo o soutěž a vyhrát se nedalo, bohužel.

Okřídlené B si potřebovalo přihřát polívčičku při uvedení této verze na trh. Použilo techniku od NASA, kterou má i vozítko Opportunity, to už do minulé dekády brázdí povrch Marsu. Letos v této PR kratochvíli automobilka pokračuje. Ne že by potřebovala luxusní odnož koncernu Volkswagen nějak brutálně zvyšovat image, ale každý klik na web přijde vhod, ne?

Nový snímek má dokonce 57,7 miliard pixelů a byl pořízen v Dubaji. Je opravdu podrobný, dá se přibližovat i oddalovat, stejně jako ten starší. Samozřejmě je na něm opět auto této značky, tentokrát oranžová limuzína Flying Spur W12 S. Bentley tohoto typu umí jako první klasický čtyřdveřový sedan v historii firmy jet rychleji než 320 km/h, dokonce zvládne ještě o pět více. Pohání jej šestilitrový dvěma turby přeplňovaný motor W12 s výkonem 635 koní (467 kW). Impozantních 820 N.m je k dispozici již od 2000 otáček. Byl odhalen loni v září, nechybí mu čtyřkolka a z klidu na stovku akceleruje během 4,5 s.

Fotografie pořídila kamera, která se nacházela ve futuristickém mrakodrapu Cayan Tower, konkrétně ve výšce 264 m. Celkem jich vzniklo 1825 a sestavení celého obrazu metropole z nich trvalo i přes využití moderní techniky grafikům 48 hodin.

Najít na obří fotce auto není tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Dá se přiblížit až na logo na masce chladiče a znovu oddálit tak, že uvidíte celé město. Případně se po něm můžete dále rozhlédnout, pokud jste v těchto končinách nikdy nebyli. Alespoň na chvíli vám zábava vydrží...

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
26. 3. 2017 11:57
DUBAJ PREJ, NO TO SI SNAD ALDA RETARDA DĚLÁ PLDEL :)))))))
asi sme tam nasypali málo >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D fakjlůůů auťáku >:D >:D >:D >:D