Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Sport SVR v akci na ledové replice okruhu Silverstone (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Land Rover předvedl schopnosti Range Roveru Sport SVR na okruhu vytvořeném na zamrzlém jezeře v severním Švédsku.

Ben Saunders, ambasador Land Rover a polární cestovatel, si spolu s instruktorkou Land Rover Experience a bývalou finskou šampiónkou rallye Minnou Sillankorvou vyzkoušel co umí Range Rover Sport SVR na sněhu a ledu.

Pro jejich testovací jízdu byla využita přesná replika britského závodního okruhu Silverstone, která byla vytvořena na zamrzlém jezeře Uddjaure v kraji Norrbotten v severním Švédsku.

Jezero Uddjaure se nachází v nadmořské výšce 420 m a protéká jím řeka Skellefte, která k němu přitéká z jezera Hornavan. Právě mezi touto dvojicí leze leží Arjeplog oblíbené místo pro testování nových modelů v extrémních zimních podmínkách.

Ben Saunders, který vedl expedice na severní i jižní pól, k jízdě s Range Roverem Sport SVR na zamrzlém jezeře dodal, že se jednalo o jeho první jízdu na ledu a zároveň o největší zábavu, jakou zažil s automobilem. Ocenil především výkon vozu jeho schopnost udržet rychlost v zatáčkách i na kluzkém povrchu.

Range Rover Sport SVR je vybaven kompresorem přeplňovaným vidlicovým osmiválcem o objemu 5,0 l s výkonem 410 kW (558 k) a točivým momentem 680 N.m.

V kombinaci se sportovněji naladěnou osmistupňovou automatickou převodovkou ZF 8HP70 a pohonem všech kol zvládne zrychlit z klidu na 96 km/h za 4,5 s a maximální rychlost je elektronicky omezena na 260 km/h.

Za ovladatelností oceňovanou polárníkem pak stojí specificky odladěná elektronika Active Torque Vectoring, Active-Roll Control, Adaptive Dynamics a také překalibrovaný Dynamic Active Rear Locking Differential a tužší zavěšení s tvrdšími silentbloky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Hammunasakra
29. 11. 2015 14:34
Sportovní SUV je blbost
I tak ho žeru :yes: :yes: :yes: >:D >:-[]