Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

RegioJet přidává během adventu spoje do Vídně a dalších metropolí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
RegoiJet před Vánocemi posiluje autobusové linky do Vídně, Prahy a Budapešti. Dopravce eviduje během adventního období zvýšený zájem cestujících o mezinárodní linky.

RegioJet uvádí, že s nástupem zimní sezóny počet cestujících v jeho autobusech výrazně stoupá. Lidé cestují nejčastěji na vánoční trhy do blízkých evropských metropolí.

Dopravce proto výrazně posiluje své autobusové linky a to zejména během adventu do turisticky vyhledávaných míst jako jsou Budapešť, Vídeň a Praha. Turisty však může zaujmout i jeho spojení do německých Drážďan, které nabízejí jedny z nejkrásnějších vánočních trhů.

Na lince Bratislava - Vídeň zavádí RegioJet posilové spoje o víkendech, jezdit mohou podle potřeby jako zdvojené spoje. Ceny jízdenek začínají na částce € 1, - (zhruba 27 Kč), linka jezdí každou hodinu a kromě autobusového nádraží v Bratislavě zastavuje i v centru města pod Mostem SNP a na Einsteinově ulici před výstavištěm Incheba.

Na lince Bratislava - Praha, o kterou bývává během adventu tradičně rekordní zájem, zavádí RegioJet posilové autobusy, díky nimž jezdí nejvytíženější spoje jako zdvojené. Autobusy budou jezdit 9x denně, od neděle 11. prosince se k nim přidají i 2 přímá spojení vlaky RegioJet, které budou z Bratislavy vycházet brzy ráno a odpoledne. Ceny jízdenek se začínají na částce € 10, - (přibližně 270 Kč).

Z Bratislavy do Budapešti provozuje RegioJet denně šest autobusových spojů, i na tuto trasu chce v případě potřeby nasazovat další autobusy tak, aby jezdily jako zdvojené spoje. Cena lístků začíná na € 8, - (okolo 217 Kč).

Při cestě z Prahy do Drážďan mohou cestující využít spojení autobusem RegioJet do Prahy, kde je zajištěn přípoj dále do Německa. Ceny začínají na € 19, - (zhruba 515 Kč) a spojení je zajištěno 5x denně.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)