Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rinspeed Oasis: Švýcarská automobilová oáza s integrovanou... Zahradou!

Michal Fokt
Diskuze (3)
Dává Rinspeed sbohem Ženevě? Nejnovější studii Oassis představí na CES v Las Vegas a NAIAS v Detroitu.

Rinspeed držel sympatickou tradici - rok co rok už drahnou dobu na autosalonu v Ženevě ukázal ve světové premiéře nějakou studii, zaměřenou (v posledních letech) zejména na nejmodernější technická řešení v autoprůmyslu. Ale bude světový debut i příští rok? Možná ne, protože švýcarská poradenská firma přiveze novinku na rok 2017 už v lednu hned na dvě významné americké výstavy - elektronice věnovaný CES (Consumer Electronics Show) v Las Vegas a následně nejvýznamnější severoamerický autosalon NAIAS v Detroitu.

K vidění bude studie autonomního městského miniauta Oasis, určená pro dva pasažéry a disponující carsharingovou aplikací pro spolujízdu. Převážně prosklené auto disponuje volantem, jenž se v bezpilotním módu změní ve stoleček, obrovskými zakřivenými displeji pod čelním sklem a holografickou projekcí. Spojení s okolním světem zajistí platforma Harman, na jejímž stánku bude auto umístěno.

Vůz však nebude jen oázou pro vyznavače nejnovějších technologií, ale i pro milovníky přírody, kteří mohou pěstovat květiny v prostoru mezi předním oknem a displejem. Jen to chce dávat pozor při zalévání... O technice auta se nemluví, ale oasis je přece od pohledu elektromobil, to dá rozum. Snad jediným zásadním problémem auta je, že je na dvoumístné městské přibližovadlo poněkud přerostlé, ale o praktickou stránku věci tady přece vůbec nejde, smyslem existence studie je nalákat automobilky na své konzultační služby a k tomu účelu poslouží báječně.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Zbytočnosť
Dizajn tragický, nápad nulový, bezpečnosť žiadna, praktický význam neexistuje. Nepoužiteľné, nebezpečné a škaredé. Zbytočná práca na škatuli, ktorá sa autu podobá len tým, že má 4 kolesá a niečo podobné volantu.
8. 12. 2016 13:23
realita bude jinde
Multipla křížená s nafouklou robotickou sekačkou..., moc sexy bourák to tedy není. A i amortizace asi bude rychlá. Ráno zablemcaná klávesnice, možná i nablito, ty hodinky u někoho doma na stolku a nebo v zastavárně. Ale jinak je to pěkné, taková hra GTA naruby.
Avatar - dewill
8. 12. 2016 13:05
Hodinky
Může mi někdo objasnit, co chtěl básník říci těma hodinkama? asi mi něco uniká....