Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce opět inspirovalo Smaragdové pobřeží

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V rámci akce Rolls-Royce Summer Studio pořádané na Sardinii se představila dvojice unikátních zástupců individualizační divize Bespoke luxusní britské automobilky.

Roll-Royce v loňském roce představil výjimečný Wraith Porto Cervo. Při jeho návrhu a výrobě se řemeslníci individualizační divize Bespoke v britském Crewe inspirovali stejnojmenným městem, ležícím v centrální části Costa Smeralda (Smaragdové pobřeží) a představujícím jednu z nejvýznamnějších lokalit v této části Sardinie.

Letos se stejné město stalo inspirací rovnou pro dvojici vozů značky Rolls-Royce, za jejichž vznikem opět stojí individualizační divize Bespoke.

Prvním z této dvojice je kabriolet Dawn, jehož exteriér i interiér má odrážet moře a scenérie v okolí Porto Cervo. Právě proto se jeho karoserie pyšní svým specifickým odstínem zeleného metalického laku. Interiér pak sází na kombinaci zelené a bílé kůže s obložením dřevěnou dýhou. Detailem odkazujícím na luxusní jachty je podlaha zavazadlového dřeva z teakového dřeva.

Druhou specialitou je kupé Wraith, pro nějž se inspirací stal soumrak nad Porto Cervo. Karoserie vozu proto nese dva odstíny stříbrné a může i díky tomu působit poněkud nenápadně, což se rozhodně nedá říci o interiéru se sedadly čalouněnými kůží ve fialové barvě, kterou doplňují detaily vyrobené z pštrosí kůže.

Pod kapotou obou vozů se oproti sériovým modelům nic nemění a pracuje zde dvojicí turbodmychadel přeplňovaným dvanáctiválcem o objemu 6,6 l. Ten v kupé Wraith disponuje výkonem 465 kW a točivým momentem 800 N.m, zatímco v kabrioletu Dawn poskytuje 420 kW a 780 N.m.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)