Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce rozšířil výbavu řady Ghost

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Britský výrobce luxusních automobilů Rolls-Royce si pro rok 2013 připravil několik novinek pro modelovou řadu Ghost.

Nejmenší současný zástupce značky Rolls-Royce model Ghost se představil v roce 2009 a v loňském roce měla premiéru jeho druhá karosářská varianta s označením Extended Wheelbase a rozvorem náprav prodlouženým o 170 mm.

Letos se představilo několik speciálních vydaní pro movité klienty a také koncept Ghost Six Senses, který měl premiéru na autosalonu v Pekingu a nyní posloužil jako inspirace pro změny provedené u sériového Ghostu pro modelový rok 2013.

Hlavní novinkou je systém s označením Comfort Access, který si budou moci užívat například i majitelé nového Fordu Kuga. Jedná se totiž o možnost otevření víka zavazadlového prostoru zamčeného vozu bez použití rukou. Stačí mít u sebe klíče od vozu a správně máchnout nohou pod střední částí zadního nárazníku. Vše ostatní zařídí elektronika.

V interiéru Ghostu pro modelový rok 2013 je nové kožené čalounění spolu se sadou dřevěného obložení. Další novinkou je upravený zesilovač a reproduktory, které jsou pro vylepšení akustického požitku cestujících na zadním sedadle umístěny ve výší jejich hlav.

V případě exteriéru se změny omezují pouze na rozšíření nabídky kol o nové kované disky, zatímco stávající nabídka 44.000 odstínů laků karoserie je více než dostačující.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)