Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

S vývojem motorů pro Alfu Romeo pomůže Ferrari, slibuje Marchionne

Roman Beránek
Diskuze (39)
Úzkou spolupráci automobilek Ferrari a Maserati oznámí v nejbližší době Fiat SpA. Jejím cílem bude pomoc při vývoji motorů pro budování nové image značky Alfa Romeo.

„Ferrari převezme aktivnější roli při vývoji motorů pro Alfu, podobně jako to již dříve udělalo v případě Maserati,“ uvedl v telefonickém rozhovoru s analytiky šéf aliance Fiat-Chrysler Sergio Marchionne. Podle Automotive News dále dodal, že motory, které by si Alfa Romeo zasloužila, jsou stále nejdůležitější otázkou při snaze o obnovu této sportovní značky.

Marchionne touží vytvořit z Alfy Romeo životaschopnou globální prémiovou značku. S tímto plánem souvisí také příchod sedanu Giulia, sportovního modelu 4C a nového Spideru.

Klíčovým modelem pro Alfu Rmeo se stane vůz střední třídy zatím označovaný jako Giulia, který zacílí na BMW 3 nebo Audi A4. Giulia se začne vyrábět v roce 2014, počítáno je s verzí sedan a kombi, které dorazí o něco později.

Cílem Marchionneho je zvýšit do roku 2016 roční odbyt na 300 000 vozů. V roce 2012 se přitom prodalo kolem sta tisíce automobilů s logem Alfa Romeo na kapotě.

Roman Beránek
Diskuze (39)
2. 2. 2013 16:54
Re: Marchionne
Tu vsak treba pripomenut, kto im v tom medvedim podielom pomohol, Sébastien Loeb.
Nebyt tohto krala volantu, neboli by ani oni na prvom mieste tak casto. PSA v rallye vyhrava, tam to jednoducho vedia. Ale ani mimo toho nekrachuju dlhe roky. Po "krize" im zacina padat hrad.

Lancia nikdy nemala masovo uspesne auta, teraz je navyse dlhe roky na okraji zaujmu koncernu, ale neznamena to, ze vzdy bola na pokraji krachu.
2. 2. 2013 11:08
Re: Nový ceník Giulietty
Cena dolů už nešla (ale na samotné skladovce, co jsem bral, byla sleva dost výrazná), ale dostal jsem gratis gumové rohože a Defend Lock s montáží. Obojí bych stejně kupoval, takže vlastně sleva byla další, dodatečná. :-) K tomu 10 % na díly a příslušenství, přičemž to platilo i na potahy na zakázku, které mi přesně vyměřili, nechali vyrobit v TASO MB a dodali na showroom.
1. 2. 2013 21:05
Re: Marchionne
Vsetci manazeri budu aj v kome viest chrabre PR reci. Pokial im tecu tie brutalne peniaze na vlastny ucet, tak to nevzdaju ani za boha!!! A Marchionne, ten je v tomto kral korunovany ...
1. 2. 2013 19:51
Re: Marchionne
Citroen taky v posledních x letech nemá v rallye konkurenci a jak jsou na tom v reálu... ;-)
Odkazuju spíš na to, že poslední skutečně úspěšný model se přestal prodávat na začátku devadesátých let... ;-\
1. 2. 2013 19:21
Re: Pomoc Ferrari při vývoji motrů AR rozhodně nemůže škodit
Ja myslím, že u Ferrari s tím problém mít nebudou....jelikož jaký motor bude za rok ve formuli 1? No přece V6 o objemu 2,6 L..... a to není ani dneska žádný scifi pod kapotou alfy.... ;-) akorát nebude točit 10.000 ot./min