Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania Czech Republic uvádí online konfigurátor nákladních vozidel (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Scania Czech Republic se stala jednou z prvních v regionu z řad producentů nákladních vozidel, která svým zákazníkům nabízí možnost využít online konfigurátor.

Společnost Scania Czech Republic prostřednictvím online konfigurátoru na svém webu nabízí svým zákazníkům možnost sestavit si vozidlo podle svých preferencí, které bude ještě před osobní konzultací s prodejcem co nejvíce odpovídat jejich konkrétním potřebám.

Online konfigurátor umožňuje dva přístupy. Základní je rychlý start, kdy stačí odpovědět na čtyři otázky. Nabízí ale také detailnější přístup s pomocníkem, kdy zákazník věnuje víc času pro ideální specifikaci zodpovězením deseti otázek.

V obou případech začíná volbou typu vozidla (podvozek nebo tahač), pokračuje určením aplikace (přeprava pohonných hmot, převoz vozidel, obecný náklad, přeprava hospodářských zvířat, zboží vyžadující regulaci teploty, přeprava dřeva…), zadává preferované uspořádání náprav (4×2, 6x2, 6x2/2, 6x2/4, 6×2*4) a základní konfiguraci končí volbou kabiny (R nebo S, normální nebo vysoká střecha).

V případě rozšířené specifikace může zákazník navíc určit další kritéria, jako je maximální celková hmotnost soupravy, kvalita cest (asfalt kvalitní nebo nekvalitní, lesní cesty), roční kilometrový proběh, topografie terénu (rovný, mírně kopcovitý, velmi kopcovitý), charakter dopravy (provoz plynulý, slabý, hustý), průměrná cestovní rychlost.

Nakonfigurované sestavy zahrnují pohledy na exteriér a také do interiéru. Sestavy je možné uložit, kdykoliv se k nim vrátit a opakovaně je měnit, anebo je vytisknout nebo požádat online o cenovou nabídku pro danou specifikaci.

Společnost Scania Czech Republic, uvádí, že konfigurátor je navržen jako digitální předváděcí místnost pro zobrazení produktové řady společnosti Scania, obsahuje více než 100.000 hladin obrázků a více než 140 barev. Poskytuje indikativní informaci o variantách produktů, jenž se neustále vyvíjí.

Některé parametry produktu, jako je délka podvozku, jakož i další parametry, nejsou zobrazeny v celém svém rozsahu a prodejce tak může zákazníkovi nabídnout další možnosti.

Pro úplný a detailní popis, včetně ověření vybrané specifikace je tedy vhodné se obrátit na autorizovaného dealera společnosti Scania.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)