Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania a její nové sklápěče pro důlní práce v Indii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Švédský výrobce nákladních vozidel, autobusů a průmyslových motorů pro Indii připravil nové sklápěče, které mají vynikat zvýšenou nosností a nižší spotřebou paliva.

Scania se nyní připravuje na premiéru nové generace nákladních vozidel pro stavební segment, ale vedle toho představila v Indii nové sklápěče určené pro nasazení v dolech, jejichž základem je stávající generace jejích pro nasazení mimo zpevněné vozovky.

Pro Indii byl proto připraven model Scania P 440 8X4 20.2 Cu.m U-BODY, který má i díky konstrukci své korby nosnost o pět procent vyšší než předchozí provedení a zároveň se díky vlastní nižší hmotnosti a optimalizaci pohonného řetězce může pochlubit o pět procent nižší spotřebou paliva.

Čtyřnápravová vozidla s korbou o objemu 20,2 m3 jsou vybavena třináctilitrovými řadovými vznětovými šestiválci s přeplňovaním, poskytujícími nejvyšší výkon 324 kW (440 k) a točivý moment 2300 N.m.

Scania uvádí, že při vývoji byly prototypy a předsériové vozy intenzívně zkoušeny v dolech a mají za sebou od listopadu roku 2015 více než 12.000 hodin ostrého provozu s nákladem i bez něj ve službách společnosti Saakar Infra Nirman.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)