Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania: Nová testovací laboratoř v Brazílii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V brazilském São Bernardo do Campo byl zahájen provoz nové testovací laboratoře švédské společnosti Scania.

Nové technologické centrum, do nějž Scania investovala 10 milionů eur, se zaměří na vývoj, testování a schvalování motorů podle nejnovějších emisních norem pro sériovou produkci.

Per-Olov Svedlund, prezident a generální ředitel společnosti Scania v Latinské Americe, při slavnostním otevření nové testovací laboratoře, uvedl že, se díky ní Brazílie stane součástí vývoje nejmodernějších technologií v automobilovém průmyslu.

Scania uvádí, že její nové technologické centrum tvoří dvě oddělená pracoviště, která splňují nejnovější požadavky na měření emisí podle normy Euro 6 a zároveň budou schopna zvládnout i přísnější emisní normy.

Technologické centrum bude plně začleněno do stávající organizace vývoje nových globálních produktů společnosti Scania, což znamená, že bude podporovat a doplňovat výzkum a vývoj probíhající ve švédské centrále. Zároveň se zde bude pracovat i na vývoji pohonných jednotek pro jihoamerický trh.

Laboratoř je díky dvojici oddělených a plně vybavených pracovišť schopna testovat a sledovat výkony dvou motorů najednou. Data získaná z testování budou přístupná inženýrům v Brazílií a zároveň i v centrále ve Švédsku.

Informace získané při vývoji a testování motorů v Brazílii pak mají být použity jako základ pro konstrukce nových pohonných jednotek a rovněž i pro další vylepšení stávajících vozidel Scania.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)