Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania: Položen základní kámen nového podniku v Indii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Z nového výrobního závodu společnosti Scania budou vyjíždět nákladní vozidla i autobusy pro indický trh.

Během slavnostního ceremoniálu byl v indickém Narasapura položen základní kámen nové továrny společnosti Scania. Této akce se zúčastnil generální ředitel divize Scania Užitková Vozidla Indie Henrik Fagrenius, obchodní ředitel Sivakumar Viswam, ředitel po prodejních služeb Suresh Ekambaram, a finanční ředitel Stefan Wiklund.

Scania plánuje investovat do nového výrobního závodu 2,5 miliardy indických rupií (zhruba 1 miliardu Kč) v průběhu příštího roku. Zaměstnáno zde má být až 800 lidí v průběhu příštích pěti let. Podnik má být postaven na ploše 140.000 m2.

Indický výrobní podnik společnosti Scania má mít kompletní montážní linku na šasi pro nákladní vozidla i pro autobusy a také zde mají vznikat kompletní karoserie pro meziměstské i městské autobusy. První nákladní vozidla a autobusy z něj mají vyjíždět již počátkem příštího roku.

Cílem společnosti je podle slov Henrika Fagreniuse vyrábět a prodávat 2000 těžkých nákladních vozidel a 1000 městských i meziměstských autobusů ročně v příštích pěti letech. Výrobní podnik v Indii má přispět ke zvýšení podílu značky Scania na zdejším trhu a také má urychlit reakce na požadavky zdejších zákazníků. Zároveň má dojít ke zvýšení dostupnosti vozidel značky Scania a snížení jejich provozních nákladů v Indii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)