Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania řady R s větší silou od TDI-Tuning

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Zvyšování výkonu pohonných jednotek se netýká pouze osobních automobilů, což demonstruje svou úpravou tahače značky Scania britská společnost TDI-Tuning.

Scania řady R z roku 2010 ve službách společnosti Anglian Plant, specializující se na pronájem stavebních strojů, ve svém sériovém provedením disponovala výkonem 294 kW (400 k) a točivým momentem 2100 N.m.

Společnost TDI-Tuning, která patří k předním specialistům na chiptuning ve Velké Británii, se zaměřila na nové nastavení softwaru řídící jednotky 12,7-litrového řadového vznětového šestiválce s přeplňování, jímž je tento třínápravový tahač vybaven.

Výsledkem se stalo zvýšení výkonu na 327 kW (445 k) a točivého momentu na 2190 N.m. Vedle těchto hodnot má přemapování řídící jednotky zajistit i dostupnost co nejvyššího točivého momentu v širším spektrum otáček motoru.

Scania má nyní dosahovat mnohem lepších jízdních výkonů i při velkém zatížení a zároveň mělo dojít k snížení spotřeby paliva. Společnost TDI-Tuning si za svou prací stojí a na všechny provedené úpravy poskytuje tříletou záruku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)