Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SCG Boot a Steve oživují styl speciálu, s nímž závodil Steve McQueen

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Scuderia Cameron Glickenhaus má na svém kontě prozatím jen supersportovní automobily, ale nyní zaměřila tato značka svou pozornost i na vývoj extrémního terénního vozu.

Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) odhaluje svůj nejnovější projekt v podobě terénních automobilů pojmenovaných Boot a Steve. Inspirací pro tato dvojčata jsou závodní speciály Baja Boot, s nimiž ve druhé polovině šedesátých let startoval Steve McQueen ve slavném závodě Baja 1000.

Dvojice terénních vozů, které připravuje SCG si od svých vzorů vypůjčila koncepci a některé výrazné vzhledové prvky od kol umístěných v rozích, přes motor uložený před zadní nápravou až po ploché čelní sklo a hlavní světlomety usazené nad a za přední nápravou.

SCG hodlá své terénní vozy představit jako čtyřdveřový model Boot a dvoudveřový model Steve. V případě prvního jmenovaného byly zveřejněny i první informace o jeho rozměrech. SCG Boot má být dlouhý 4905 mm, široký 2184 mm a vysoký 1923 mm po vrchol střechy bez ochranného rámu a na něm usazeného nosiče a rezervního kola.

Oba dva modely bude vedle designu a koncepce s pětilitrovým atmosférickým osmiválcem u zadní nápravy spojovat i řízení umístěné v podélné ose vozu. Model Boot má ve svém interiéru nabízet prostor pěti až šesti dospělým osobám, zatímco Steve má být třímístný.

Oba modely mají zamířit do malosériové výroby v letech 2019 a 2020 s předpokládanou cenou kolem 100.000 amerických dolarů (kolem 2.055.000 Kč).

Vedle svého vzhledu mají zaujmout i svými schopnostmi. Cílem SCG je totiž pokořit rekord v automobilem dosažené nejvyšší nadmořské výšce a vyjet na Nevado Ojos del Salado, což je s 68903 m nejvyšší vulkán na Zemi a zároveň i nejvyšší vrchol západní polokoule a nejvyšší hora Chile.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
29. 1. 2018 15:36
Ale no tak
S výškou 68 km by to bola najvyššia hora v galaxii.