Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Ateca: První fotky španělského SUV z Kvasin

David Bureš
Diskuze (127)
První sériové SUV značky Seat se bude vyrábět v továrně Škody v Kvasinách. Jeho prodej má začít v druhém čtvrtletí roku.

Hlavní novinkou Seatu na letošním ženevském autosalonu bude nové SUV. Jeho vzhled nejprve odhalil snímek karoserie z multimediálního systému auta, nyní pak na internet pronikly i další fotky vozu. Díky němu španělskou novinku už známe ze všech stran.

Jak jsme již dříve naznačovali, nové kompaktní SUV se nakonec skutečně jmenuje Ateca, což je jeden z názvů, které si značka nechala nedávno registrovat. První zveřejněný snímek byl poněkud zklamáním, Ateca ale na nyní zveřejněných fotkách vypadá atraktivně. Ostře řezané křivky plně odpovídají současnému designovému jazyku zavedenému po příchodu Leonu. Také interiér se inspiroval u tohoto úspěšného kompaktu.

Spolu s fotografiemi na internet pronikly i zprávy o nabízených motorech. Základem nabídky bude přeplňovaný benzinový tříválec 1.0 TSI s 81 kW, který se později objeví i třeba ve Škodě Octavia. Ze zážehových jednotek bude též k dispozici přeplňovaná čtrnáctistovka s vypínáním válců o výkonu 110 kW. Turbodiesely zastoupí tradiční 1.6 TDI a 2.0 TDI.

Všechny nabízené motory mají standardně spolupracovat se šestistupňovým manuálem, dvouspojková převodovka bude dodávána za příplatek. Připlatit si samozřejmě bude možné i za pohon všech kol, který v případě Seatu nese obchodní označení 4Drive.

Seat Ateca by se na českém trhu měl objevit již ve druhém čtvrtletí tohoto roku. Automobil se bude vyrábět v Kvasinách, po Toledu se tedy bude jednat o další Seat z Česka.

David Bureš
Diskuze (127)
12. 2. 2016 01:15
Re: Seat SUV
Na jedné lince dělají i různá auta. Jako Rapid a Octavii. Nebo dříve Octavii a myslím Cayenne. Nebo chceš říct, že se Cayenne od Octavie liší jen nějakými plasty?
12. 2. 2016 00:54
Re: Příliš daleko od konceptu...
20V20 je příliš nový. Dostat model do výroby jim trvá několik let. Prvky, které na něm ukázali, se můžou časem objevit na jiném modelu. Vem si, že například na konceptu A7 ukázali čumák, který později dostala A6; A7 mezitím přišla s jiným.
Avatar - Covenant
11. 2. 2016 13:56
Re: A mě se líbí
Možná si trefil na špatný kus, za mě zpracování v pohodě.
Avatar - praděda7
11. 2. 2016 10:55
Re: Tož dobrý...
Zajímavé. Brzy to bude 1000 let, co české hordy okupovaly Moravu, povraždili moravskou šlechtu, ukradli jejich majetky a obyvatele Moravy zotročily. No, a od té doby se toho vlastně moc nezměnilo. Morava je stále českou gubernií, jak výstižně Moravu pojmenoval pan poslanec, dnes již zástupce Veřejného ochránce práv, JUDr Stanislav Křeček. Moravané "propásli" svoji velkou příležitost před a při rozdělování republiky 91-92 a kdy bude další, to se neví. :-!
11. 2. 2016 10:27
Škoda kontra Seat
Tak mi to připadá že letos Seat dostal přednost s menším SUV Seat (Yeti se ještě docela dobře prodává) a Škoda ukáže většího Kodiaka. V příštím roce pravděpodobně dorazí nový Yeti a dvojče Kodiaka od Seatu. Následovat pak budou auta velikosti Captur, 2008 kterému u Škody vyklidí prostor zvětšený Yeti >:D