Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Ibiza: Pátá generace v roce 2016

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
Nejoblíbenější a zároveň obchodně nejúspěšnější model automobilky Seat se páté generace dočká do dvou let.

Během oslav 30. výročí Seatu Ibiza se zástupci automobilky rozhovořily o příští generace a zároveň prostřednictvím skic poodhalili její podobu. Britský Auto Express tyto náhledy zveřejnil spolu s informacemi o technice a době vstupu na trh.

Nejvíce se o připravované páté generaci Ibizy rozhovořil vedoucí designu Alejandro Mesonero, který uvedl, že novinka má být vzrušující a zároveň revoluční, i když má zároveň plně navazovat na své předchůdce.

Důvodem pro zásadní změnu v designu mají být údajně požadavky trhu a také snaha více odlišit Ibizu od většího Leonu. Podle zveřejněných skic se očekává, že se designéři španělské značky vydají podobnou cestou jako Toyota se svými modely Aygo a Yaris.

Na skicách předních i zadních partií nové Ibizy je totiž viditelně naznačen motiv velkého písmene X. S ohledem na skutečnost, že se jedná jen o náznak budoucí podoby se lze domnívat, že Seat nebude jen kopírovat řešení použité japonskou automobilkou a přijde s vlastním nápadem.

Pod zcela novou karoserií se má ukrývat nová technika v podobě zkrácené modulární platformy MQB, jíž mají být vybaveny i nové generace modelů Audi A1 a Volkswagen Polo. K pohonu pak mají sloužit nejnovější zážehové i vznětové tříválce a čtyřválce koncernu Volkswagen Group. Chybět nemá široká paleta bezpečnostních i multimediálních systémů.

Před uvedením nové Ibizy má Seat nejprve představit svůj připravovaný crossover, jehož uvedení na trh se plánuje na rok 2016. Podle se usuzuje, že malý hatchback bude mít premiéru koncem tohoto roku a na trh vstoupí nejpozději v roce 2017.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
25. 7. 2014 15:33
Re: sucasna ibiza ..... prve auto po dlhej dobe
To je zase hláška >:D

Pro tebe možná je, ale určitě jsi někdy slyšel o tom, že lidi mají díky Bohu odlišný vkus, jestli vůbec víš, co to slovo znamená. ;-)
25. 7. 2014 14:55
Re: Vždy
Jen pro upřesnění, Polo vyrábí Volkswagen Navarra v Pamploně. Ibizu vyrábí Seat v Martorellu.
25. 7. 2014 14:48
Re: sucasna ibiza ..... prve auto po dlhej dobe
Nevím, kterým Seatem jezdíš, ale je koncernovej bez pardonu. I tebou vychvalovanej Leon bez LED a ještě i prostřední výbavou vypadá naprosto fádně. O interiéru ani nemluvě.
Avatar - pumpkin
25. 7. 2014 14:25
Taliansky dizajn
Nemôže karosériu spraviť Italdesign? Načo koncernu vlastne je?
25. 7. 2014 13:41
Re: Vždy
Tento interiér už nie je aktuálny. Neviem prečo, ale o facelifte interiéru Ibizi, ktorý prebehol asi pred rokom sa takmer nikde nepíše. Dnes sa tento interiér s lesklým rádiom už nerobí, robí sa tento (v základe), ktorý je trošku lepśí, lebo tam nie sú tie hnusné lesklé plochy:
[odkaz]

Kliknite na PDF súbor. Verzia Style je ešte trochu iná kvôli iného ovládaniu klimatizácie.