Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Tarraco unikl před premiérou: Takto vypadá největší SUV španělské automobilky

Stanislav Kolman
Diskuze (21)
Jen před pár dny jsme se dozvěděli oficiální název nového sedmimístného SUV značky Seat. Nyní se nám Tarraco ukazuje prostřednictvím uniklých snímků.

Rozšíření nabídky SUV automobilky Seat o další kousek není žádným tajemstvím. Španělé aktuálně nabízí malou Aronu a kompaktní Atecu, která nám dělala společnost v rámci dlouhodobého testu. Sdílí techniku koncernu Volkswagen, tudíž půjde o dalšího sourozence Tiguanu Allspace a Škody Kodiaq.

Značka o názvu nového SUV nechala rozhodnout své fanoušky, nejvíc hlasů dostalo právě jméno Tarraco. Seat auto zatím jen poodhalil, ukázal tmavý snímek s částí přídě. Jenže sociálními sítěmi se nyní začíná šířit obrázek finální podoby sportovně-užitkového vozu a ve srovnání se snímkem od automobilky je patrné, že jde skutečně o očekávané Tarraco.

Příď dostala výraznou masku, zamračené světlomety a všimnout si můžeme i prolisů na kapotě. Na zádi pak nejvíce zaujmou světlomety propojené tenkou linkou či dvě koncovky výfuku.

O jednotlivých motorech zatím oficiální zmínka nepadla, ale spekuluje se o zážehové čtrnáctistovce s výkony 92 a 110 kW. Taktéž by se mohl objevit dvoulitrový čtyřválec vyladěný na 132 a 161 kW. Počítá se i s dieselem, konkrétně dvoulitrem o 110, 140 a 176 kilowattech. K těmto motorům by se o pár let později mohl přidat i plug-in hybrid.

Seat již potvrdil, že auto obohatí trh SUV na konci letošního roku. S největší pravděpodobností se premiéry dočkáme na blížícím se autosalonu v Ženevě.

Stanislav Kolman
Diskuze (21)
23. 2. 2018 13:53
Re: Krize identity
Jinak je to docela urážka Tarraca, protože vypadá o dost líp než all space.
23. 2. 2018 13:52
Re: Krize identity
Pane Bože.. proč se vyjadřuješ k něčemu o čem nemáš ani šajnu.. když bude mít Tarraco jiný rozměry než all space tak je to podle tebe přeznačkovaný all space? Dobrý.. :yes:
23. 2. 2018 13:50
Re: za mňa ok
Seat má v současnosti čtyři svébytné modely: Ibizu, Aronu, Leona ve třech karosářských vezích a Atecu. Můžeš si v těch autech vidět co chceš žejo, tak jako jsou lidi co vidí třeba v takovém Superbu Audi nebo passata >:D tak jsou lidi co vidí v Ibize Polo atd.. >:D to je tvůj problém.. Jinak pro tvou informaci koncern je vlastně jedna automobilka se společným vývojovým centrem a s centrálním designovým střediskem spravujícím design všech svých značek, tam si breč když vidíš všude u zřetelně odlišných aut stejná >:D
23. 2. 2018 12:44
Re: za mňa ok
A co za ksicht, že to našel? Tohle je kompletně přebraný all space!!! Ateca? Jen dříve představený karoq ... Jedno suv s desingem vw druhé škody. Ibiza je polu taky dost podobná. Takže, jediný svébytný model? Asi jen ten leon. A to uvidímě, jak na tom bude v nové generaci.
23. 2. 2018 09:45
Krize identity
Takže jenom přeznačkovaný all space? Hmmmm. Nic moc. Atecu navrhnou u škodovky, tohleto ve vw. I nová ibiza je dost podobná polu. Má ten seat ještě smysl?