Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Španělský sourozenec Kodiaqu už má jméno. Seat porušil tradici

Stanislav Kolman
Diskuze (33)
Více než 146 tisíc lidí rozhodlo o názvu největšího SUV v nabídce španělské automobilky Seat. Jak už bývá u automobilky zvykem, opět je spjat s domovinou značky.

Automobilka Seat zákazníkům aktuálně nabízí dva sportovně-užitkové vozy – Atecu (příbuznou s Karoqem) a menší Aronu. I kvůli této nastolené politice se očekávalo, že i největší SUV v nabídce, které má nemálo společného se Škodou Kodiaq, dostane jméno začínající na A.

Ale nestalo se. O názvu nového modelu značky totiž rozhodovali fanoušci na internetu. A jaké jméno posbíralo nejvíce hlasů? Seat Tarraco. Do hlasování se celkem zapojilo 146.124 lidí ze 134 zemí. Tarraco obdrželo 51.903 hlasů (35,52 %), až za ním následovala jména Avila (28,74 %), Aranda (26,91 %) a Alboran (8,83 %).

Tradici pojmenovávat modely po španělských destinacích zavedl Seat již v roce 1982. Od té doby takto získalo jméno dvanáct dalších modelů, namátkou Ibiza, Malaga, Toledo, Cordoba, Arosa či Leon.

Nejinak je tomu v případě Tarraca, název se inspiroval městem Tarragona. Šlo o nejstarší římskou osadu na Pyrenejském poloostrově a jednu z hlavních metropolí Hispánie v době Římské říše. Dnes se vyznačuje celou řadou kulturních a historických památek.

Na automobilový trh dorazí sedmimístné SUV Seatu závěrem letošního roku. Jeho finální podobu ještě neznáme, Španělé nás zatím vábí první odhalenou fotografií.

Stanislav Kolman
Diskuze (33)
Avatar - _Karel_
21. 2. 2018 06:25
Re: Já jsem jenom zvědavej
:-) :yes:
Avatar - Uživatel_5340709
20. 2. 2018 21:29
Re: Já jsem jenom zvědavej
Taky jsem Kájo viděl ten dokument, jak kdesi v Africe si jeden kmen vždycky vyhlédnou lvy když mají uloveno a pak je odeženou.
Avatar - miromen
20. 2. 2018 19:25
Re: ale jo...
Kodiaq včetně jeho maleho brachy to je tedy pokoukana a souhlas i s tim jako by ani přirozeně nezapadal. Prostě škaredy a ještě k tomu divny. Ten seat sice moc originality nepobral, ale věřim mu, že bude vypadat o dost lepe.
20. 2. 2018 18:54
Re: Já jsem jenom zvědavej
Neříkal, jaká byla úmrtnost (nebo si to nepamatuji). :-) Ale mladí jinoši to nebyli, naopak. Se správnou technikou to asi bude celkem úspěšné. Jinak by to asi nedělali. leda v nouzi. Na druhou stranu to asi nebylo zase tak časté, protože by se lvi mohli adaptovat. Mám takový pocit, že si pochvaloval, jak to chutná, když seberou večeři lvu. :-) To víš, že jsem čuměl. Hlavně ta odvaha. Chování lvů chápu. Ale mít ty koule k nim napochodovat (právě ten přístup je klíčový).

Tady bude asi největším rozdílem vzdálenost. Lvi si drželi mnohem větší odstup. Tady ta kočka reagovala hlavně kvůli té blízkosti. Tam opravdu vyklidili pole, když viděli, jak k nim pochodují jak jeden muž (byli myslím tři). Pěkně kolektivně, zalezli ke křoví a pozorovali vetřelce.
Avatar - _Karel_
20. 2. 2018 18:42
Re: Já jsem jenom zvědavej
Neříkat to ty, tak tomu neuvěřím, přijde mi to na úrovni strkání hlavy do krokodýlí tlamy. Podle mě je to vyloženě náhoda, jestli alespoň jeden ze lvů nezareaguje a v tu chvíli jsou ti kluci mrtví. :-)