Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přestupová bomba: Loeba pro příští sezonu WRC angažoval Hyundai!

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
O slavného závodníka Sébastiena Loeba nepřijde šampionát WRC ani v příštím roce. Změní ovšem působiště, v sezoně 2019 bude hájit barvy značky Hyundai.

Sébastien Loeb posbíral v mistrovství světa v rallye devět mistrovských titulů, což z něj dělá nejúspěšnějšího závodníka WRC v historii. A minimálně na další tři roky jím i zůstane, neboť krajan Sébastien Ogier získal zatím „jen“ šest mistrovských titulů.

Loeb už se zřejmě o jubilejní desátý mistrovský titul nepokusí, protože se od zisku toho posledního v roce 2012 účastní jen vybraných podniků celého seriálu. Avšak zatímco v roce loňském hájil barvy Citroënu, pro sezonu příští se domluvil s konkurenční značkou Hyundai, která se na zkušenosti ostříleného Loeba bude moci spolehnout v šesti podnicích celé sezony.

„Vítězství v Katalánsku ve mně opět probudilo touhu bojovat o nejlepší příčky ve WRC. Spojení s Hyundai pro nás znamená novou výzvu, které už se nemohu dočkat. Byl jsem ohromen přístupem týmu a jeho odhodláním uspět,“ uvedl Loeb krátce po oznámení spolupráce.

Čtyřiačtyřicetiletý závodník podepsal v novém působišti dvouletý kontrakt. I v příštím roce bude jeho spolujezdcem Daniel Elena.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
15. 12. 2018 08:52
Re: Nákupy Hyundai...
Mne toto pripomina pretup Makkinena do Peugeotu..
Avatar - praděda7
14. 12. 2018 17:02
Nákupy Hyundai...
...mě připomínají jednoho politika, který kdysi prohlásil "teď si vás kúpím všecky".... >:-[]