Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto v Mladé Boleslavi koupila dvě staré továrny

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Podle neoficiálních zdrojů je cílem snaha připravit si prostor pro další rozšíření technologického centra.

Společnost Škoda Auto si nedaleko svého technologického centra u řeky Jizery nedávno koupila dvě velké staré továrny. Informaci dnes zveřejnil server Ekonom.cz s odvoláním na zdroj z Mladé Boleslavi. Jde údajně o opuštěný lihovar a bývalý závod na výrobu automobilových baterií Akuma.

Pracovníci automobilky transakci týdeníku potvrdili, tiskové oddělení však nechce její důvod upřesnit. "Společnost typu Škoda Auto si zajišťuje pozemky s ohledem na budoucí vývoj," řekl mluvčí firmy Rudolf Dreithaler. Podotkl, že v tuto chvíli neexistují plány na rozšíření technologického centra.

Podle neoficiálních zdrojů je cílem snaha připravit si prostor pro další rozšíření technologického centra, protože Škoda Auto chce v budoucnu nabízet auta ve všech významnějších segmentech a musí je někde vyvíjet. Firma se navíc často podílí i na vývojových činnostech určených pro celý koncern Volkswagen.

Technologické centrum bylo otevřeno v roce 2008. Dvouletá výstavba stála 1,16 miliardy korun, dotace od státu pokryla 16 procent. Vzhledem k tomu, že je objekt umístěn v povodňové zóně vedle řeky Jizery, je posazen na pilotech, díky čemuž vznikla v přízemí plocha pro parkování 300 zkouškových a služebních vozů. Loni v polovině prosince v něm automobilka zahájila také provoz nových akustických laboratoří.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Avatar - JFK
20. 1. 2011 15:04
Re: Je to jasné
protože píšeš neustále bláboly a rozumuješ o věcech o kterých nic nevíš. když se ti to nelíbí, tak nic nepiš a už vůbec netahej pointu tam kde nic takového není ;-)
Avatar - Krispos
6. 1. 2011 20:00
Re: Němci
Zatimco Italove svymi podvozky Bravo 100x jinak ohromuji cely svet :-)
6. 1. 2011 19:58
Re: Je to jasné
Načo na moje príspevky reaguješ? Že nie si schopný pochopiť pointu, vieš už dávno. :-!
Avatar - JFK
5. 1. 2011 22:03
Re: Je to jasné
blbost, akumu vzali protože je vedle, fiamm tu továrnu pod hradem stejně dávno vybrakoval
5. 1. 2011 20:45
Je to jasné
Stará továreň na akumulátory - posťahujú bývalých zamestnancov, trochu zapumpujú a rozbehnú proudkciu bateriek a komponentov pre elektromobily. :yes: