Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Electric dodá trolejbusy typu 30 Tr pro Teplice

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Společnost Škoda Electric dodá do Teplic trolejbusy, které budou navíc vybaveny bateriovým pohonem pro jízdu mimo trolejové vedení.

Na trolejbusové linky v Teplicích zamíří z plzeňské firmy celkem pět nových vozidel Škoda 30 Tr. Hodnota zakázky je zhruba 60 milionů korun.

Radek Kapr, obchodní ředitel společnosti Škoda Electric, k tomu uvedl, že nové trolejbusy mají být do Teplic dodány ve druhém čtvrtletí příštího roku. Aktuální kontrakt podle jeho slov navazuje na předchozí dodávky trolejbusů pro toto severočeské město.

Poslední dodávka byla v roce 2015, kdy byl dodán jeden trolejbus typu Škoda 28 Tr, od roku 2013 jsou rovněž v provozu tři trolejbusy typu 30 Tr. Provozovatelem MHD v Teplicích je společnost Arriva, majitelem trolejbusů je město Teplice. Celkem je zde provozováno 35 trolejbusů.

Trolejbus Škoda 30 Tr je plně nízkopodlažní vozidlo s celkovou délkou 12.180 mm, šířkou 2550 mm, výškou 3400 mm a celkovou pohotovostní hmotností 10.800 kg, k jehož pohonu slouží elektromotor o výkonu 160 kW. Maximální rychlost vozidla s maximální kapacitou až 104 cestujících je 65 km/h.

Společnost Škoda Electric nabízí tyto trolejbusy ve verzích schopných jízdy mimo trolejové vedení vybavených vedle baterií i superkapacitory nebo pomocným diesel generátorem o výkonu do 100 kW.

Škoda Electric letos v ČR získala zakázky na trolejbusy za zhruba jednu miliardu korun. Nové trolejbusy zamíří například do Hradce Králové, Brna, Ostravy, Pardubic, Českých Budějovic nebo do Chomutova a Jirkova.

Plzeňská společnost získala další zakázky také v zahraničí. Škodovka například vyrobí padesát nových moderních trolejbusů pro hlavní město Lotyšska Rigu, čtrnáct vozidel pro rumunské město Galati a dvanáct trolejbusů do Žiliny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Avatar - wakantanka
3. 12. 2017 16:45
Re: Proč
U nas jazdia tiez a co som sa bavil so sofermi tak mi povedali ze dobre busy ale len pre urcitu teplotu. Akonahle to vyskoci nahor alebo spadne tak sa to tym busom nepaci a musia na dielnu.
Avatar - Inferius
3. 12. 2017 10:13
Re: Trolejbusy
Ty nejnovější trolejbusy, které jezdí u nás v Brně jsou v jednom kuse odstaveny u silnice, takže asi s nimi nebude všechno ok.
2. 12. 2017 18:35
Re: Trolejbusy
A čo na nich nefunguje? Praskajú sklá, nefungujú dvere, lámu sa nápravy, alebo čo? Alebo sa kazí elektrická výzbroj? To prvé je SOR, to druhé Škoda...
2. 12. 2017 18:34
Re: Proč
A čo to má s formou a obsahom článku spoločné?
Naviac to čo spomínaš je už minulosť, a bolo to na kĺbových autobusoch, nie?
Solarisy pre zmenu v Bratislave horeli jak fakle... A to boli originál Solarisy aj s pohonom na plyn.
Je úplne fuk, kto je horší alebo lepší, ale jedného skoro velebiť a druhého ani nespomenúť, to je fakt trošku divné.
Avatar - wakantanka
2. 12. 2017 14:46
Re: Proč
Myslis ten ram co sa lame v Bratislavskych trolejbusoch?