Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia s najetým 1,2 milionem km: Naměřili jsme jí neskutečný výkon. Ale prošla na emisích?

Martin Machala
Diskuze (85)
Máme tu druhý díl našeho miniseriálu s milionovou Škodou Fabia. Vzali jsme ji na válcovou zkušebnu!

Video se připravuje ...

V prvním díle jsme si krátce představili historii této unikátní modré fabie, dnes už trochu přitvrdíme. Kolega Martin Vaculík ji totiž vzal na válcovou zkušebnu, aby se podíval na zoubek legendárnímu motoru 1.9 TDI.

Hlavně nás zajímalo, jaké hodnoty vykáže motor s nájezdem přes 1,2 milionu kilometrů. Jistou odchylku jsme čekali, vznětový čtyřválec si pro nás ale nachystal hodně velké překvapení… Nebyl by to ale Martin Vaculík, aby nepřišel s vysvětlením. A s modrou fabií ještě nekončíme!

Martin Machala
Diskuze (85)
Avatar - O5kar
28. 6. 2017 09:38
Nějaká divná sláva té Fábie.
Oni ten motor dávali jenom do Fábií v Česku? Vždyť ty skupiny a součástky pro montáž jsou posbírány z celého koncernu. Od Audi počínaje a Seatem konče. Spíš by se měli zajímat o to, která součástka kde vyrobená vydržela nejdéle, a která nestála za nic. A co se týká toho motoru? Vždyť na něm bylo vyměněno nedávno téměř vše to hlavní, počínaje turbem, vačkou, hlavou vstřiky a podobně. Stačí prohlédnou jenom historii oprav.
19. 6. 2017 15:54
Re: Legendární?
To by ju najprv musel mať, ale nemá.
19. 6. 2017 08:46
Re: Legendární?
No nevím jestli tady s pravdou uspěješ ;-)
19. 6. 2017 08:42
Re: Legendární?
To je jednoduchý. Protože ten motor vynikal vysokou životností, solidním výkonem a hospodárností provozu. Ukaž mi nějaký dnešní motor, který má tyhle vlastnosti.
Avatar - Ronault.
18. 6. 2017 23:24
Re: Hm
Kecám, na konci roku 2010 se doprodavaly poslední kusy registrované jako nová auta, to jsme zrovna kupovali. Slevy byly někde možná i mám nabídku, protože otci jsem něco v té době sháněl, ceny byly viz výše, za diesel v Oktavii velmi lákavé