Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda již v Číně prodala 1,5 milionu vozů

Ondřej Chamilla
Diskuze (47)
Škoda přišla na čínský trh v roce 2007, od té doby tam automobilka prodala 1,5 milionů vozů s okřídleným šípem ve znaku. Na podzim pak na tamní trh vstupuje i nový Superb.

Česká automobilka Škoda překonala nový milník v historii značky, od roku 2007 dokázala čínským zákazníkům dodat 1,5 milionu automobilů. V následujících letech pak má společnost cíl dále expandovat a ve svém nejvýznamnějším odbytišti dosáhnout zvýšení prodeje na více než půl milionu vozů ročně. K tomu by měla pomoci i Škoda Superb, která se v Říši středu začne prodávat na podzim tohoto roku.

Prodeje Škody v Číně mají stoupající tendenci, za první pololetí roku 2015 stouply o 5,8 procenta oproti předchozímu roku. V roce 2014 činil roční odběr automobilů 281.400 kusů, což odpovídá jedné čtvrtině celkového odbytu Škodovky. V minulém roce automobilka rozšířila produktovou paletu na tamním trhu dvojnásobně na šest lokálně vyráběných modelů, a to Fabia II, Rapid, Rapid Spaceback, Octavia, a Superb II. V letošním dubnu pak byla představena současná třetí generace Fabie.

Superb III jakožto vlajková loď značky má pozvednout image automobilky v Číně. Vůz určený pro čínský trh bude sjíždět z výrobní linky v jihočínském závodě SVW Ning-po. Své aktivity totiž Škoda staví zejména na úzké spolupráci se společností Volkswagen Group China a lokálním partnerem Shanghai Volkswagen (SVW).

Ondřej Chamilla
Diskuze (47)
Avatar - wakantanka
7. 8. 2015 08:15
Re: Konec čínského boomu
Mno netreba hľadieť až tak ďaleko do minulosti keď väčšina ľudí v západnej európe hľadela aj na nás podobnou optikou akú teraz uplatňuješ ty. U imigrantov treba zásadne rozlišovať medzi ekonomickými a politickými migrantmi. A aj keď sa to možno nezdá, tak Európa starne a vymiera tak či tak. Či sa ti to páči alebo nie, ak nebude "nová krv" nebude mať kto robiť na tvoj či môj dôchodok resp. zdravotnú starostlivosť atď. Jeden príklad za všetky. USA či Kanada sú prepchaté imigrantmi z 95 % ekonomickými a žeby ich to ťahalo ku dnu som si nevšimol. Áno snažia sa to naoko obmedziť v poslednej dobe, ale sami dobre vedia že bez týchto ľudí by tam zakapali v špine a odpadkoch, nemali by udržiavané trávniky, parky, cesty atď. Takže na jednej strane vláda robí bububu, na druhej strane to ticho toleruje. U nás na kontitnente je len potrebné nájsť nejaký kľúč podľa ktorého si budeme vyberať koho áno a koho nie.
Avatar - Barrichello
6. 8. 2015 21:28
Re: Konec čínského boomu
čemu? že Evropu rozloží imigranti, Islámský stát a debilní systém sociální podpory a dávek? Tak tomu věřím.
Je to jen otázka času. Z 500 tis imigrantů bude za 10 let 6 milionů a za 100 let 100 milionů. Když má každý 2-6 dětí a natahaj si sem své přibuzné a při porodnosti západních zemí, kdy průměr na EU je asi 1,3 dítěte sou to velmi jednoduché počty.

Nevím proč si furt nalháváte, že to bude jinak.
Avatar - wakantanka
6. 8. 2015 20:58
Re: Konec čínského boomu
Tomu hádam ani sám neveríš čo píšeš. Mal som ťa za rozhľadenejšieho človeka. :no:
Re: Konec čínského boomu
Protoze mi Barrichello svým príspevkem znemoznil editaci mého príspevku, tak jeste dodatek k tématu Cína:

Tady je zmena prodeje za cervenec 2015 v porovnání s cervencem 2014:

General Motors - 4 %
Daimler + 41,5 %
Avatar - Barrichello
6. 8. 2015 14:09
Re: Konec čínského boomu
Jinak nevím proč bych měl obdivovat zemi, která zavilnila smrt stovek milionů lidí na světě. A rozhodně za to nemůže jen jeden člověk - Hitler, tohle už je v tom národě, v jeho myšlení , nátuře a tohle se s ním nese furt dál, i když dnes se tváří jako že se za minulost hrozně stydí a že už je jiný a lepší.

Zajímavé, že jim to stádní ovce v ČR že*ou a to jenom proto, že tady němci po tzv. předání moci ze strany STB dorukou disidentů a OFáků získaly kontrolu na průmyslelm a firmami a že asi maj falešný pocit vdečnosti, že nás živí.

Proč jste stejně tak neodpustili rusům, Kubáncům, vientamcům atd.
Dyt ty sou dnes už taky noví a lepší ne.

A celý to dotahují do absurdity sebemrskači, kteří tu blejou žvásty, jak zlá Evropa se ted musí bičovat za skutky co ona provedla špatně a ted musí honem pomoc nelegálním ekonomikým imigrantům.

At si jim tedy pomáhají země co měly kolonie - Anglie, Francie a Španělsko, my sme žádné klonie neměli, žádné otroky a nikoho sme nevyužívali. Máme dost starostí s vlastníma lidma.
nejsou peníze na seniory, populační politiku, nemocné děti.