Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq kupé na dosud nejlepší ilustraci. Tohle chceme v Evropě!

Jan Mička
Diskuze (47)
O verzi kupé se hovořilo už dlouho před oficiálním odhalením standardní verze Škody Kodiaq. Vůz se nyní ukazuje na dosud nejlepší ilustraci.

Že v budoucnu dorazí Škoda Kodiaq také ve verzi kupé, je už nějaký ten pátek zcela jasná věc. Má to ale háček – dosud se hovořilo pouze o nabídce pro trochu specifický čínský trh, který je pro Škodu Auto stejně důležitý jako ten domácí. Postupem času přicházely informace, že se vůz do Evropy podívá v případě velkého zájmu zákazníků, a upřímně řečeno bychom za to byli dost rádi.

Video se připravuje ...

Ilustrace kupé se šířily po internetu už dlouho před odhalením standardní, tedy až sedmimístní verze Škody Kodiaq, nešlo však o nic oficiálního, ale „pouze“ o práci šikovných grafiků ochotných přenést své představy o automobilu na papír. Stejným případem je i poslední dílo grafika se pseudonymem X-Tomi, které považujeme za dosud nejlepší, s jakým jsme se měli možnost setkat.

Příď vozu zůstala stejná jako u běžného provedení, de facto vychází z provedení Sportline, od vnějších zpětných zrcátek dozadu však nezůstal kámen na kameni. Přední sloupky jsou nižší a přecházejí ve velmi elegantní linii střechy ve stylu BMW X6. Opticky větší jsou i kola, tipujeme to tak na „jednadvacítky“, které by měl dostat v současnosti již potvrzený Kodiaq RS. Modrá barva už je pouze třešinkou na dortu, autu doopravdy sluší.

Možná si to ani neuvědomujeme, ale představení konceptu Škody Kodiaq kupé může být blíž, než si myslíme. Vzpomínáte na nedávno představený koncept Vision-E, který jsme si jako jedni z mála mohli poprvé osahat už před blížící se premiérou v Šanghaji. Tak přesně tento vůz by mohl být předzvěstí kodiaqu kupé. Jde o čtyřkolku se systémovým výkonem 225 kW a dojezdem až 500 kilometrů na jedno nabití, což jsou velmi slibné hodnoty. Vůz stojí na platformě MEB, kterou známe již z elektrických konceptů značky Volkswagen a jeho maximální rychlost činí 180 km/h.

Jan Mička
Diskuze (47)
Avatar - netcar.xx
3. 4. 2017 19:32
Tak tady mame prispevky
od vic lidi, nez kolik soukromych osob si v cesku letos toho Kokodaka koupi. A to jich bude jeste vetsina s astmatickou jednactyrkou ve vybave Tesil Line.
Avatar - JDM
3. 4. 2017 15:17
Re: Kodiaq jede...
Skodovkar no...
3. 4. 2017 07:45
Re: SUV kupé sú in...
Ty si myslíš, že zákazník BMW nebo Mercedesu chce Škodu? Škodu si koupí ten kdo nemá na Německou prémii a to se v této třídě nenosí ukazovat, že nemáš tak úplně moc peněz. Vlastě to vypadá dost směšně.
Avatar - praděda7
2. 4. 2017 23:14
Re: Tohle cheme v Evropě! Opravdu?
No právě. Nespojovat je s ničím. Jasně píši, že je to nová kategorie vozidel. A vůbec nezáleží na tom jestli se ti líbí nebo ne, lidi je kupují a to se počítá, ne? Hádám, že to jsou lidé, kteří by ještě před léty koupili nějaké středně velké kupátko, ale protože chtějí být in a tyhle SAC (sport activity coupe) in jsou, a oni mají nějaké "zbytečné" peníze, tak jdou do toho.
Avatar - CHerokee
2. 4. 2017 22:55
Re: Tohle cheme v Evropě! Opravdu?
A s čím je spojovat? Kupé to není, SUV taky ne, kombík taky ne. Je to designový a funkční fujtajbl, hybrid, terý nic neumí pořádně, jak řekl Clarkson kdysi v top gearu. Ve většině případů jde jen o extravaganci a nabubřelost.