Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia Junior: Čtyřokému plasťákovi to opravdu nesluší

David Bureš
Diskuze (68)
Škoda Octavia je dnes už v základu slušně vybaveným vozem. Představme si však, kdyby byla holátkem a chyběly by jí i lakované nárazníky. Vypadala by hrozně!

První generaci modelu Fabia se Škoda Auto rozhodla nabídnout i v superlevném provedení Junior, které se značilo nelakovanými nárazníky nebo plechovými koly. Dnes už Škodovka Juniora nenabízí. Představme si však, kdyby v její nabídce přece jen byl. Taková Octavia Junior by vypadala hrozně!

Návrh superlaciné octavie zveřejnil maďarský grafik skrývající se pod přezdívkou X-Tomi. Za základ jeho díla posloužila už modernizovaná verze tohoto modelu, což znamená, že nelakované plastové nárazníky, nelakované vnější kryty zpětných zrcátek nebo plechová kola doplňují rozdělené světlomety. A v nich jsou oranžová směrová světla, další charakteristický znak levných modelů. Plastové jsou pak i lišty kolem oken.

Dílo X-Tomiho tak dobře ukazuje, jak by mohla Octavia vypadat, kdyby se jí Škoda rozhodla nabídnout v ryze puritánské verzi, jako byla kdysi právě Fabia Junior.

To dnes je Octavia už v základu slušně vybaveným automobilem. Základní stupeň Active zahrnuje diody denního svícení, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, infotainment Swing s 6,5“ obrazovkou, sedm airbagů, manuální klimatizaci nebo koncová diodová světla. A to je výbava, kterou by Octavia Junior určitě postrádala. Vždyť třeba Fabia Junior neměla kvůli snížení ceny ani krytou schránku před spolujezdcem.

David Bureš
Diskuze (68)
Avatar - holden2
15. 2. 2017 08:24
je to jasne
za design studiem stoji jako vlastnik Kaban
Avatar - holden2
15. 2. 2017 08:20
Re: Ale notak
rapid i oktavka junior byla vzdy. je to ta hnusna verze s cernejma naraznikama.
Avatar - holden2
15. 2. 2017 08:18
Re: Oktávia Senior
dalkovy budou v podobe H4
14. 2. 2017 17:35
Re: Každé auto vypadá pochopitelně nejlépe v "plné palbě",
Tak teď jsi napsal naprostou kravinu, co se ti na autě podle výbavy mění, jsou světla, kola a možná pár chromových lišt a za tohle si připlat íš u každé značky... Nebo snad někde dostaneš v autě za 300 tisíc full led světla, 19" kola atd.? Navíc je naprosto logické, že "sociální" výbava a plná palba od sebe musí být nějak odlišená, nemyslíš?
Avatar - pallas
14. 2. 2017 09:38
Re: Opět??????
to skôr redakcia platí X-Tomimu