Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Polar: Nový malý crossover na další ilustraci

Jan Mička
Diskuze (10)
Není žádným tajemstvím, že Škoda Auto připravuje svůj první městský crossover. Následující ilustrace ukazují, jak by mohl vypadat.

Písnička o příchodu nových městských crossoverů už pomalu začíná být ohraná. Jde o současný módní trend, který si úplně nezakládá na pohonu všech kol nebo průchodnosti terénem, je zkrátka pouze o offroadovém stylu pro městské použití. Typickým příkladem takového auta je Mazda CX-2, v budoucnu se ale s podobnými modely roztrhne pytel.

Ostatně Seat už svůj model Arona dávno potvrdil, vyrábět jej začne příští rok, Kia by mohla své B-SUV představit už na frankfurtském autosalonu, a příliš otálet nebude ani Škoda s modelem Polar. Tak by se první městský crossover s okřídleným šípem ve znaku mohl jmenovat, podle dosavadních informací však dorazí až v roce 2018, tedy po modernizaci současné Fabie. Jak ale bude vypadat?

Na toto téma existuje spousta možných odpovědí, v poslední době třeba ilustrace Fabiaq od grafika se pseudonymem Theophilus Chin, která vypadá jako kříženec kodiaqu a Suzuki Vitara. Nic vyloženě hezkého, hlavně světlomety s nepochopitelně zalomenými pásy denního svícení se příliš nepovedly. Vytáhl se však grafik Remco Meulendik, jehož ilustrace kombinuje základní stavbu fabie s prvky kodiaqu. Nedám ruku do ohně za to, že bude konečný produkt vypadat přesně takto, rozhodně bych se za to ale nezlobil. Má totiž nízký a široký postoj, vypadá dynamicky a vyváženě. Prostě super!

Sériový vůz vyroste na modulární platformě MQB. Pohon všech kol tedy technicky vyloučen není, ale příliš s ním nepočítejme. S délkou zhruba 4,2 metru půjde o vůz delší než fabia, ale kratší než Yeti, jehož druhá generace se už příští rok začne vyrábět v Kvasinách. Seat Arona, který bude v podstatě španělskou interpretací polaru, bude vznikat v domácím závodě v Martorellu.

Jan Mička
Diskuze (10)
Avatar - Rojin
20. 11. 2016 09:33
Paráda
Poslední dobou bohužel dávám jen negativní příspěvky a nebo raději nepíšu vůbec..

Ale tohle je jiná, musím říct, že pokud by takhle měl vypadat, tak to pro mě bude nejhezčí škodovka za posledních pár let, neboli nejhezčí z novodobých přírůstků.

:yes:
Avatar - Ada je zase tady
23. 10. 2016 09:40
Čtyři světla, snížený podvozek...
Tak to se nepovedlo :no:
Avatar - Jaros71
23. 10. 2016 00:51
Re: Škodovka
Za mne dobrý...to by byla nejhezčí škodovka za poslední roky.. :yes:
Bohužel realita bude mnohem ošklivější.. ;-)
Avatar - Jenik3
21. 10. 2016 23:23
mestsky cross over
co je to za mimozemstana?
21. 10. 2016 16:15
Re: Škodovka
Taky se mi to libi podstatne vic nez kaďák, klidne bych to takhle bral.