Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Rapid: První fotky faceliftu! S malým háčkem...

Michal Fokt
Diskuze (16)

Mladoboleslavská automobilka omladila liftback Rapid, v Česku se však faceliftované provedení ukáže až příští rok.

Zatím si tedy musíme vystačit s faceliftem indické verze. Prodejci Škodovky v Indii totiž začali (proti záloze ve výši zhruba 8500 Kč) přijímat objednávky na Rapid modelového roku 2017 a v souvislosti s tím jsou k dispozici první fotografie a informace o provedených změnách. Po stránce vzhledu nepřináší mladoboleslavský subkompakt pro tamní trh žádné překvapení, příď se sjednotila s třetí generací naší fabie, v interiéru se pak objevila nová dotyková obrazovka infotainmentu s mirrorlinkem, bluetooth, navigací a zobrazováním záběru parkovací kamery.

Nejdůležitější změnou je tedy použití vylepšeného naftového motoru 1.5 TDI s výkonem 81 kW a točivým momentem 250 N.m, jenž se dodává buď s pětistupňovým manuálem nebo sedmistupňovým DSG. Benzinový motor zůstává beze změn, atmosférická šestnáctistovka disponuje parametry 77 kW a 153 N.m a lze ji kromě pětistupňového manuálu zkombinovat se šestistupňovým automatem.

Hlavními konkurenty Rapidu jsou v Indii zejména vozy Volkswagen Vento (Polo sedan), Honda City, Hyundai Verna (Accent) a Maruti Suzuki Ciaz (nástupce SX4 sedan) a mladoboleslavský model má z nich v současnosti nejslabší prodejní výsledky, pohybuje se v žebříčku celého trhu někde za hranicemi první čtyřicítky.

Michal Fokt
Diskuze (16)

Doporučujeme

26. 10. 2016 17:06
Fkt
Že by Fokt? No fakt... ;-)
26. 10. 2016 11:36
Re: rapid
autor ze sebe blbce uz davno nedela
26. 10. 2016 09:25
Re: Facelift?
pravda indický Rapid je sedan. To jsem si neuvědomil.
Avatar - wakantanka
26. 10. 2016 09:03
Re: Úloha na deň splnená
Mne je absolútne jasné, že je to viacmenej Polo s kufrom na podvozku Fabie II. ale zase verím tomu, že sa v ňom nájdu aj nejaké spoločné koncernové diely, ktoré sú aj v EU verzii.
Avatar - twistedTSD
25. 10. 2016 23:07
Re: Facelift?
V Indiii se hlavně neprodává liftback. Takže v perexu se píše o jiném autě, než o kterém vlastně článek je. :-!