Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

600.000 km v běžném provozu se Škodou Octavia: Najeli jste více?

Ondřej Láník
Diskuze (470)
Kdo dnes kupuje ojetý automobil, jednou prvních otázek kterou řeší je životnost kupovaného automobilu. Sto tisíc kilometrů již dávno neznamená konec dalšího spolehlivého provozu, což dokládá i tento případ. Kolik jste najeli s jedním autem vy?

Na neoficiálních stránkách věnovaných Škodě Octavia (www.skodaoctavia.cz) jsme našli zajímavý úlovek. Jde o firemní vůz Škoda Octavia 1.9 TDI (81 kW) vyrobený v prosinci roku 2000, který absolvoval v relativně krátkém čase více než 600 tisíc kilometrů v provozu. Octavia jezdila pravidelně na trase Krakov - Praha - Budapešť - Vídeň a často se stávalo, že když jeden řidič přijel z Krakova a ani nevypínal motor a další pokračoval dále.

Volant je původní, stejně jako pedály, spojka a komponenty motoru. Řadicí páka musela být vyměněna, protože se rozpadla. Vedle pravidelných prohlídek a provádění předepsané údržby byl měněn ještě chladič a termostat.

Konec zářné kariery přišel po necelých pěti letech náročného provozu, ve chvíli, kdy na počítadle kilometrů svítilo 637.731 km. Tradiční slabina motorů 1.9 TDI - citlivost na dodržování pravidelných intervalů výměny rozvodového řemene - se stala osudnou i této rekordmance. Čest její památce.

Máte-li ve svém okolí podobný automobil s vysokým počtem najetých kilometrů, rádi zveřejníme jeho příběh. Ozvěte se prosím na redakce@auto.cz.

Děkujeme serveru www.skodaoctavia.cz za svolení ke zveřejnění článku.

Ondřej Láník
Diskuze (470)
Avatar - sparrow1
8. 5. 2007 01:04
Re: Lada SAMARA 520 000 Km
žadnej příkaz z moskvy nikdy nepřišel to * na UV Ksč to zatrhli Rusové naopak projevili zajem o dovoz ale stop vyrobě dala naše vláda to jsou fakta né kecy přečti si o tom nějaké články :-|
2. 5. 2007 17:33
Re: null
sebezapření taky někdy není špatná věc:)
2. 5. 2007 13:06
Re: null
Jedna věc je výkon, druhá krouťák. A ten má diesel větší. A SuperB nesrovnávejte s Civikem, velikostně je na platformě s Accordem (když už Honda). Jasně že Škůdek u nás jezdí nejvíc, když je to tradiční místní značka. Stejně jako všude, kde auta dělají. Ale podvozek mají slušnej. Trochu tvrdší, ale žádný průšvih to není. Jenom mají problém s místem pro posádku a jsou trochu předražené za to, co nabízejí. Ačkoliv když to někdo za ty prachy kupuje, tak proč ne, že? ;-\
2. 5. 2007 12:59
Re: Mám zatím jen 60 000, ale též bez problémů....
V téhle velikostní kategorii bych to viděl radši na Mondeo nebo Sonatu.
1. 5. 2007 20:38
Re: Nazor
vidim, ze vsechny Tve znalosti jsou vyctene, vis ale ona osobni zkusenost je neco uplne jineho.