Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Yeti Monte Carlo: Sportovní edice také pro české SUV

Jan Mička
Diskuze (10)
Rodina Škoda Monte Carlo zahrnuje také nedávno modernizované SUV Yeti. Vůz nabídne sportovnější vzhled a šest pohonných jednotek.

Společně s dalšími modely Monte Carlo se nedávno modernizovaný Yeti představil na právě probíhajícím ženevském autosalonu. Na první pohled zaujme především kontrast černých vnějších dílů (maska chladiče, vnější zpětná zrcátka, nástavce prahů, spodní ochranné díly nárazníků nebo podklad předních světlometů) a rudého laku karoserie, pozadu nejsou ani standardně dodávaná litá 17“ kola. Jediným lakem však nabídka nekončí. Monte Carlo bude dále dostupné s odstíny černá Magic, bílá Candy, bílá Laser, bílá Moon, šedá Metal a stříbrná Brilliant.

Interiér Škody Yeti Monte Carlo navazuje na dříve představené modely mladoboleslavské automobilky. Ve standardu tedy nechybí kůží potažený volant s plochou spodní částí, kontrastní červené prošití našlo své místo na manžetě řadicí páky, ruční brzdě, středové loketní opěrce či sedadlech. Ostatně ani ta si nezadají se standardní verzi Yetiho - dostala čalounění černo-červeno-šedou látkou s šedými podélnými pruhy.

Škoda Yeti Monte Carlo bude dostupná s trojicí zážehových (1,2 TSI/77 kW, 1,4 TSI/90 kW, 1,8 TSI/118 kW, resp. s DSG 112 kW) a stejným počtem vznětových (2,0 TDI/81 kW, 2,0 TDI/103 kW a 2,0 TDI/125 kW) motorů. Automobilka nevyhranila meze ani v nabídce pohonů. Stejně standardní verze bude vůz dostupný jak s předním, tak i pohonem čtyř kol s mezinápravovou spojkou Haldex páté generace.

Jan Mička
Diskuze (10)
4. 3. 2014 18:52
black magic = pohrebny voz
neviem, no mne prevedenie black magic kde komplet vozidlo bude cierne pride vhodne tak pre pohrebnu sluzbu resp batmana...
4. 3. 2014 16:32
Re: YETI po faceliftu
mě třeba po faceliftu přijde mnohem hezčí, je to věc názoru, naší mamče jsme ho nedávno objednali, tu novou verzi samozřejmě :-)
4. 3. 2014 12:41
Re: MC
V roku 1977 Václav Blahna a Ladislav Hlávka na Škode 130 RS vyhrali rallye monte carlo vo svojej kategórii ;-)
4. 3. 2014 11:38
stredovy stlpik
Ja nechapem, preco u Yetiho nezafarbia stredovy stlpik tiez na cierno. Podla mna by to vyzeralo ovela estetickejsie a celistvo...
Avatar - Nerez
4. 3. 2014 10:54
Re: MC
No to já taky. Nějak to holt nazvat museli ;-)
Možná proto, že v rámci IRC tam dojeli myslím 2x druzí. Jak málo stačí...