Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zisk VW se letos ztrojnásobil, Škoda zatím vydělala 14 mld. Kč

redakce AUTO.CZ
Diskuze (25)
Čistý zisk Volkswagenu se v letošních prvních třech čtvrtletích vyšplhal na 13,6 miliardy eur (338 miliard Kč).

Čistý zisk německé automobilky Volkswagen se v letošních prvních třech čtvrtletích více než ztrojnásobil na 13,6 miliardy eur (338 miliard Kč) ze čtyř miliard eur před rokem díky mimořádnému příjmu souvisejícímu se snahou o převzetí Porsche. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnila firma.

Provozní zisk české divize Škoda Auto v korunovém vyjádření vzrostl o 75 procent na 14,02 miliardy Kč.

Volkswagen uvedl, že v celém letošním roce počítá s výrazným nárůstem provozního zisku i tržeb. V období od ledna do září provozní zisk společnosti meziročně stoupl o 86 procent na devět miliard eur díky silnému růstu prodeje. Byl tak vyšší než v celém loňském roce, kdy dosáhl 7,1 miliardy eur, upozornila agentura DPA.

Tržby Volkswagenu se zvýšily o 26 procent na 116,3 miliardy eur. Firma ve sledovaném období poprvé prodala více než šest milionů automobilů. Dodávky stouply o 14 procent na 6,17 milionu vozů.

Hospodářský výsledek Volkswagenu byl podpořen mimořádným příjmem 6,8 miliardy eur pramenícím z přehodnocení opcí na nákup akcií německého výrobce sportovních vozů Porsche. Ten se měl původně již v letošním roce stát desátou značkou skupiny Volkswagen, plány na spojení však byly odloženy kvůli nevyřešeným právním otázkám a vyšetřování bývalých nejvyšších manažerů Porsche.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

"Jsme na dobré cestě k tomu, abychom do roku 2018 stáli na vrcholu automobilového průmyslu," uvedl dnes generální ředitel společnosti Martin Winterkorn.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (25)
Avatar - Ada je zase tady
30. 10. 2011 19:16
jak kdo...
nekdo holt umi, rendlik jen cumi...
29. 10. 2011 09:26
Re: Až mi je to divnô
Ja som vedel, že sa trafím... >:D
28. 10. 2011 22:25
Re: Až mi je to divnô
>:D >:D Podle tohohle tak 17 let a tričko s Che Guevarou.
28. 10. 2011 21:50
Až mi je to divnô
Jak je možné, že na VW Up! musel tak trápne osekať výbavu, aby udržali cenu na "rozumnej" hranici? Na zisk si nesiahnu, a odnesie si to blbec zákazník, ktorý platí aj tak...
Čo by za to iní dali, keby mali takých marketingových stratégov ako VW. Potvrdzuje sa tým jediné - svetu vládol, vládne aj bude vládnuť obchod. Žiadna demokracia, tradícia ani podobné záležitosti nemajú v tejto veľkej hre cenu, peniaze sú alfa a omega. Aspoň niekoho Číňania ani v budúcnosti nezožerú. Teda snáď, prajme im to, chlapcom od ľudovej značky.
28. 10. 2011 20:11
Re: bravo
Porsche a Audi se pohybují s marží řádově nad 10% globálně. VW je na tom mnohem hůř, myslím kolem 2%. Musel bych se podívat. Když se bavíme o absolutní částce, tak hlavní faktor je, že VW prodává mnohem levnější vozy, takže těch 300 € na kus by mohlo odpovídat. V Evropě to bude určitě víc, ale globálně bych tomu dokázal uvěřit.