Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Snow Socks: Autoponožky do sněhu i na led

Michal Fokt
Diskuze (39)
Sněhové řetězy? Přestaňte žít ve středověku, teď se kvůli lepšímu gripu pneumatik obouvají na pneumatiky fešné "ponožky".

V zimě dochází zejména v horských oblastech k řadě situací, kdy už nestačí ani zimní pneumatiky a je třeba sáhnout po sněhových řetězech. Ty zabírají v kufru spoustu místa a jejich montáž na pneumatiku není úplně snadná. Takže co kdybyste je vyměnili za skladnější a lehčí řešení s daleko větší uživatelskou přívětivostí?

Vauxhall, tedy sesterská firma německého Opelu, nabízí svým zákazníkům kromě dalších tradičních prvků zimní výbavy i produkt Snow Socks od firmy Autosock. Jedná se o návleky ze speciální textilie, která zajistí na sněhu i ledu daleko lepší trakci, než má samotná zimní pneumatika. Nevěříte? Skeptiky možná přesvědčí, že tenhle v Norsku vymyšlený prvek zimní výbavy je třeba v Německu, Rakousku a Itálii, kde mají se sněhem v horských oblastech docela dost zkušeností, schválen jako plnohodnotná alternativa řetězů a totéž platí i u nás. Prodalo se mimochodem celosvětové už přes dva miliony sad těchto ponožek.

Dost možná je to pro vás už dávno známá věc, ale nás, plážové povaleče z nížiny, existence téhle vymyšlenosti opravdu příjemně překvapila. Rychlá rešerše internetu navíc ukázala, že není třeba jezdit do Británie, ke koupi jsou Snow Socks i v Česku.

Michal Fokt
Diskuze (39)
Avatar - trapid
29. 11. 2012 19:59
Re: Pro spoustu
...jen ty nejlepší možné pneu? Pneu Vraník nebo Obnova Brno? >:D
29. 11. 2012 10:02
Re: Sněhové řetězy
Přesně tak, na ledě, nebo ujetém hodně klouzavém sněhu jsou super. Jezdil jsem je na Tranzitu a Mondeu (stejný rozměr) loni v zimě a mám je do dnes. Člověk nesmí být líný je sundat a zase nandat, když je suchá cesta. Montáž a demontáž je opravdu rychlá a pohodlná.
Ale pozor, pokud napadne čerstvý sníh, nebo je sněhu větší vrstva, nechat fusaky v kufru, je to zlo a hned se zahrabete. Seberou většinu výhod vzorku kvalitních zimních pneumatik. Je to logické, když máte zakryté lamely. Jednou jsem to zkusil a těch kurev, co lítalo, vám nepřeju slyšet. Nešlo to ani dopředu ani do zadu, jak mydlinka. Bez lopaty jsem tam zůstal do jara.
Fusaky jsou prostě něco mezi dobrou gumou a řetězy. Kde nejede guma, ale řetězy jsou zbytečné a pracné: např. příkrý táhlý kopec s ostrými zatáčkami bez možnosti se rozjet a s povrchem utaženým po pluhu nebo s povrchem jako sklenice. Na hluboký sníh, kde se musíte prohrabat na tvrdý jedině a pouze řetězy.
29. 11. 2012 09:06
Re: Nevim nevim
To bylo bohužel řidiček. Neříkám že by mu tenhle nesmysl pomohl to určitě ne. Se čtyřkolkou na dobrejch zimácích není problém, není li tedy vrstva těžkého sněhu po RZ. Tam už nepomůžou ani řetězy jelikož se auto posadí na břicho a je vymalováno. Chce to trochu zkušeností a pak to může vypadat i takhle ;-) [odkaz]
29. 11. 2012 08:58
Re: Pro spoustu
S jakými hřeby? Pneu je na ně připravená, nejsou standartní "výbavou". Možná pro severní trh ano jinak jsou bez.
29. 11. 2012 08:33
Re: Ponožky opravdu moc nevydrží
NA SX4 řetězy? Proboha na co? To auto projede snad všechno. Na zimu naprosto výborný auto.