Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Dacia Popster – Velká Dacia za malé peníze

David Bureš
Diskuze (2)
Levné MPV značky Dacia se začne prodávat v průběhu roku 2012.

Dacia již delší dobu chystá uvést na trh nový levný velkoprostorový model. Vůz s interním označením J92 se bude pravděpodobně prodávat pod názvem Popster. V showroomech se objeví během roku 2012.

Rumunská automobilka si od Popsteru slibuje další úspěch. Zákazníky má oslovit nízkou cenou a velkým prostorem, do jeho interiéru se má vejít sedm osob. Podle zahraničních zdrojů se bude cena Popsteru pohybovat mezi 13 a 15 tisíci euro (321 až 371 tisíc korun), což je méně než co stojí koncernový Renault Grand Scénic. Ten v sedmimístném provedení na českém trhu nyní startuje na 384.900,- Kč.

První cena Chevroletu Orlando, jednoho z možných konkurentů Popsteru, je v současnosti 367.900,- Kč.

Automobil bude zřejmě postaven na stejné platformě jako Logan, hovoří se však i o použití techniky z koncernového Nissanu NV200. Praktičnosti vozu pomůžou zadní boční posuvné dveře.

Na stejném základě bude postaven i užitkový vůz. Osobní Popster bude dlouhý zhruba 4,5 metru, dodávka bude asi o 20 cm kratší, mezi její konkurenty bude patřit koncernový Renault Kangoo nebo Volkswagen Caddy.

Nabídka motorů bude zahrnovat osvědčené čtyřválce – benzinový 1,6litr a naftový 1,5 dCi. Na vybraných trzích bude Popster po vzoru ostatních Dacií prodáván pod značkou Renault.

Dacia Popster bude vyráběna v nově budované továrně v marockém městě Tangiers. Dacia tímto modelem údajně zacílí především na západoevropské trhy, kde je segment MPV už rozvinutý.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - gld
27. 9. 2011 23:37
Re: Tak to jsem tedy zvědav...
Prečo nie? Veľké auto za malý peniaz, tento recept snáď nikdy neomrzí. Logan MCV bol predsa len príliš dodávka, popster môže byť šanca pre rodiny s deťmi presadnúť zo segmentu mini a malých áut do skutočne rodinného auta.
27. 9. 2011 20:36
Tak to jsem tedy zvědav...
... co z toho vyleze a jestli se bude opakovat prodejní úspěch Loganu a Dusteru ;-)