Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Volkswagen Golf VII Variant

Michal Fokt
Diskuze (62)
Kombi verze sedmé generace Volkswagenu Golf přijde nedlouho po představení hatchbacku, v současnosti probíhají finální testy.

Modelová řada nového Volkswagenu Golf sedmé generace se rozroste už zkraje roku 2013 o karosářskou variantu kombi, která ponese tradiční označení Variant. Světová premiéra se očekává na březnovém autosalonu v Ženevě a prodej začně nejspíš vzápětí.

Z fotografií se zdá, že by mohl být nový Golf Variant o něco menší, než dosavadní verze s délkou 4556 mm, ale půjde patrně o optický klam, vzhledem k tomu, že mezigeneračně povyrostl i hatchback. Zadní převis by ale v každém případě měl nabídnout posádce kufr s objemem, pohybujícím se nad hranicí 500 litrů. Delší střecha a svisleji umístěné páté dveře pak umožní získat více prostoru nad roletkou zavazadlového prostoru.

Nabídka motorů bude kopírovat škálu hatchbacku, tedy od 1,2 TSI/63 kW po 2,0 TDI/110 kW a totéž platí o nabídce manuálních i dvouspojkových převodovek. V žádné z verzí pak nebude chybět systém Stop/Start, ochuzen nebude kombík ani o ostatní výbavu, která je k dispozici pro pětidveřovou verzi.

Kombi Variant bude jedinou verzí Golfu, která na českém trhu dostane spojení dvoultirového turbodieselu s pohonem všech kol.

Michal Fokt
Diskuze (62)
Avatar - Katikakus
30. 11. 2012 08:41
Re: SEGMENT ZNALCŮ
:yes:
Avatar - Ronault.
29. 11. 2012 21:59
Re: SEGMENT ZNALCŮ
Ten Megane ti leží ale v žaludku, co? Dobře víš, že je daleko DALEKO diametrálně krásnější než Golf a to i tehdy, když zvolíš fotky pro Megane v těch nejkrkolomnějších pozicích... ono prostě nejsou úhly, kde je Megane v kombíku nepovedený.

[odkaz]

A ten kufr Meganu, to je paráda, co? Proti Octavii je shodně velký a přitom nemá nepraktický schod při vstupu... to je velká škodovácká ostuda 8-s
29. 11. 2012 21:21
Re: SEGMENT ZNALCŮ
:-) :yes:
Avatar - Katikakus
29. 11. 2012 21:16
Re: Golf a GTI
Ano, diky cerne barve a odleskum nejdou nastesti poznat skutecne tvary a proporce auta.... :-!
29. 11. 2012 20:19
Re: SEGMENT ZNALCŮ
Pininfarina už dlouho není, co býval.
A můžeš hádat, co k tomu pomohlo.