Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong Actyon prošel výraznou modernizací

Jan Mička
Diskuze (7)
SsangYong Actyon dorazí pro rok 2014 výrazně modernizovaný. Zapracovalo se hlavně na vzhledu, což je pro Evropu skvělá zpráva.

Předně je třeba ujasnit si názvosloví – nový Actyon má slovo „nový“ skutečně ve jméně. Zapracovalo se hlavně na designu, který je sice převzatý z dříve modernizovaného pick-upu Actyon Sports, New Actyonu však rozhodně prospěl. Ale co si budeme povídat – původnímu vzhledu by prospělo naprosto všechno. Zcela nové jsou boční nástavce prahů, střešní ližiny a svalnatější blatníky. Atraktivní 18“ kola jsou pro New Actyon takřka nutností.

Interiér bude kompletně převzat z pick-upu Actyon Sports, po jeho vzoru by měla být stejně „bohatá“ i výbava. V základu by neměla chybět klimatizace a audio, za příplatek dostanete kožené, elektricky ovládané sedačky nebo zadní parkovací senzory. Uvnitř najde prostor 5 dospělých cestujících. Díky výraznému klesání střechy však očekávejte méně místa nad hlavami cestujících vzadu. Pracovně to nazvěme jako „X6 syndrom“.

Pod kapotou se novinek nedočkáme. Dvoulitrový turbodiesel e-XDi 200 LET si totiž New Action vypůjčil od modelu Rexton. Motor má výkon 114 kW a točivý moment 360 N.m. Základní verze by měla mít poháněna zadní kola a manuální šestistupňovou převodovku. Od vyšších výbav počítejte s aktivním pohonem 4x4 a automatickou převodovkou.

Jan Mička
Diskuze (7)
14. 8. 2013 20:11
Re: SsangYong je to poslední....
Máš někde tabulku kolik toho Ssangyong prodal v Rusku za letošní rok? Ať si uděláme obrázek jak moc je tam oblíbený.
Avatar - 3_diamanty
14. 8. 2013 19:34
Re: SsangYong je to poslední....
zbytocna pre teba ale na tejto planete nie si sam ;-)

ssangyong je inak dost oblubeny v rusku.... a to nie je maly trh... a casom urcite porastie aj v europe neboj sa ty nic.... taketo "zbytocne znacky" neraz porazaju legendy... ved cas ukaze za 10 rokov uvidime ;-)
Avatar - Bubáq
14. 8. 2013 17:21
SsangYong je to poslední....
...co by mě napadlo jako možná koupě! Zbytečná značka, zbytečná auta. proč se vůbec zajímat o nějakou, byť výraznou modernizaci?
"Osud" je někdy pěkný neřád: saab byl potopen, ssangyong přežívá a modernizuje! Hnus...
14. 8. 2013 14:03
Re: skoda ze actyon
Hromady stříbrných plastů a sesle v rude kožence... nemyslím, že tohle je zrovna to po čem evropský zákazník touží. Zásadní problém je nedostatečná servisní síť. V Česku 8 prodejních míst a na Slovensku jen 3. Nulová propadace a ceny mimo realitu. Ten crossover může být dokonalý jak chce, ale na prodejních číslech to moc nezmění z výše uvedených důvodů.
Avatar - 3_diamanty
14. 8. 2013 12:26
Re: skoda ze actyon
to je pravda... interier nic moc ..... chce to uz rovno novy model ale napriklad inovovane korando uz zvnutra vyzera celkom v pohode.. [odkaz] vidno tu sice jasnu inspiraciu od hyundaia ale aspon je interier uz schopny ;-)

co sa tyka actyonu tak ono to je taky akoby korejsky duster ... proste nic moc takze starsi interier zakaznikom vadit velmi asi nebude... korando je uz ine kafco.... ale najvacsim sokom pre verejnost bude az ked pride novy crossover ktory ssangyong uz pripravuje.. myslim ze az pri nom sa ssangypong dotiahne na sucasnu konkurenciu.... a prestanu zarty