Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong Rodius 2014 bude hezčí než kdy dřív

Diskuze (8)
Korejská automobilka se snaží zlepšit vnímání designu svých aut, MPV Rodius se proto výrazně změní.

SsangYong před nějakými pěti, deseti lety proslul jako výrobce obskurních aut. Někdy to zkrátka nevyjde, můžete dokonce najmout bývalého designéra Aston Martinu a Bentley a i tak vznikne pravidelný účastník anket o nejošklivější auto.

Jedno se ale Rodiusu upřít nedá: pětimetrové MPV se sedmi plnohodnotnými sedadly, dieselovým motorem, pohonem všech kol a cenou pod milion korun aby člověk jinde pohledal. Proto se tento model, navzdory podivnému designu a zadním partiím ve tvaru patrového dortu, udržel ve výrobě od roku 2004 a dokonce dostane nástupce.

SsangYong zatím zveřejnil první dvě skici, které naznačují podobu budoucího modelu. Mnohé designové markanty zůstanou, karoserie se ale výrazně zahranatí a tvary se zmodernizují po vzoru modelu Korando.

Novinka se do prodeje dostane ještě letos, vždyť od představení předchůdce uplynulo právě devět let. Zůstane pochopitelně pohon všech kol, k tomu se přidá nový dieselový dvoulitr e-XDi, který existuje ve verzích 110 kW/360 N.m a 129 kW/360 N.m – odcházející Rodius dostal na rozloučenou slabší z nich. Poptávku po benzinových motorech uspokojí řadový šestiválec 3,2 l od Mercedesu (162 kW, 309 N.m), který se však kvůli emisním limitům v Evropě nabízet nebude.

ssangyong ssangyong

ssangyong ssangyong

Diskuze (8)
18. 1. 2013 12:10
Re: Nejhorší korejec..
Bla bla... Zas trepeš. A čo kupovať, keď podľa teba nie je dobré skoro nič?
18. 1. 2013 12:07
Re: Zajímavé auto.
Ešte keby si vedel, o čom blábolíš...
Avatar - MGRR
17. 1. 2013 17:13
Re: Nejhorší korejec..
Já ty auta opravuji a zároveň Mercedes v DE. Ani náhodou na tom není hůř než Mercedes. Ten je na tom o 50% hůř než Ssangyong v počtu zákroků na autě
Avatar - Jaros71
17. 1. 2013 16:15
Nejhorší korejec..
Kamarád měl Rextona II..po třech letech ho nemohl prodat ani za 150tis..zanášely se trysky u dieslu,pořád blbla elektronika..
V záruce něco opravili po ní už to stálo hromadu peněz..
Takové auto raději nekupovat. :no:
17. 1. 2013 14:12
Re: Zajímavé auto.
Ano, starsie Ssangyongy boli skutocne originalne hnusne. Take hnusne auto sa tazko niekde inde hladalo [odkaz] [odkaz] [odkaz]
Je to daky divny patvar na temu automobilovy dizajn, nahodna splet odpozeranych blokov ledabolo spojena dokopy.

Tento nadchadzajuci je skutocne skok v 7000milovych cizmach.