Svět Motorů 15/2012: Nová Škoda Garde

Prezentace klienta
Diskuze (8)
V úterý vychází nové číslo Světa motorů. Co v něm najdete?

V úterý vychází nový Svět motorů a přináší exkluzivní obrázky nové škodovky. Kupé s názvem Garde je odvozeno z očekávaného hatchbacku Rapid, se kterým sdílí podvozkové části i pohonné jednotky. Další karosářské varianty vozu většího než Fabia a menšího než Octavia avízovalo nedávno i vedení automobilky. „Je tu velký prostor pro vůz, který by se vyznačoval emocionálností a zároveň byl za přijatelnou cenu,“ řekl na ženevském autosalonu člen představenstva Eckhard Scholz. Svět motorů s dalšími exkluzivními fotografiemi vychází tento týden výjimečně v úterý 10. dubna.

Zrcadlo týdne

Prodej aut v březnu. Kauza dálnice D47. Policie nakoupila další rychlé passaty. Homologace litých kol. Alkohol a soudy.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

HLAVNÍ TÉMA

Nová Škoda Garde

V Mladé Boleslavi chystají velké překvapení. Dosavadní filozofii praktických rodinných aut prý brzy naruší úplně opačně orientovaný vetřelec - kupé pro mladé!

Pár příkladů z historie

Největší automobilka má ve vozech kupé bohatou tradici. Svět motorů mnohá z nich v minulosti otestoval. Pojďme si na ně zavzpomínat.

TECHNIKA

Mix

Suzuki Swift Sport. SRT Viper. Hyundai Santa Fe. Nový Mercedes-Benz GL. Facelift BMW X1.

Test - Mazda CX-5

Pro fandy kategorie SUV měla Mazda v arzenálu dosud jen velký kalibr CX-7. Nyní ale sestupuje o segment níž a uvádí kompaktní model CX-X. Stojí za to? To prozradí první český test.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Citroën C1

Kolínská trojčata podstoupila pro letošní sezonu výrazný facelift. Modernizovanou Toyotu Aygo už jsme v testu měli, teď došlo na prvního z Francouzů.

Kia Optima

Podle reklamního sloganu automobilky se u její vlajkové lodi podařilo v designu dosáhnout optima. Platí to i pro zbytek sedanu?

Harleyem po USA

Nejlepším způsobem k nasátí atmosféry Harleye je projet na něm celou Ameriku. My jsme si to vyzkoušeli, a ještě otestovali obě novinky pro letošní sezonu.

Bazar - Peugeot 308

Věděli jste, že dnešní kompakt se lvem ve znaku je jen převlečnou předchozí řadou 307? Tu trápily vážné technické problémy. Přísný bazarový test prozradí, jestli se jich úspěšně vyvaroval nástupce.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Historie - Výroba fordů v Dagenhamu

Továrna poblíž Temže zahájila produkci před osmdesáti lety a před deseti ji ukončila. Přesto toto místo zůstává důležitým opěrným bodem značky. Kromě působivého čtení o dějinách Fordu zahajujeme nový seriál o turbodmychadlech, která právě slaví půl století.

SERVIS

Mix

Přetáčení tachometrů trestné nebude. Rekordní výběr mýtného. Jak ušetřit při přezouvání pneumatik. Nové kolektivní smlouvy v českých automobilkách.

Reportáž: Není asfalt jako asfalt

Na kvalitu povrchu silnic v různých zemích jsme se zeptali nejzkušenějších - rychlých soutěžních jezdců. Víte, že jeden z nejzrádnějších povrchů najdete v Chorvatsku, kam v létě míří velká část našeho národa?

Otázky

Lze kombinovat zimní a letní pneumatiky? Znovu stáčení tachometrů. Kontroly pneuservisů. Fórum: Co se skrývá za fóliemi?

Aktuální slevy aut

Fabia a Roomster jsou sice na první pohled dražší, přitom je koupíte nejvýhodněji v historii.

Zábava

Jak se točí reklama: Veslař Ondřej synek zaparkoval přímo na Vltavě auto! Za tímto kouskem stojí Ford a jeho nová internetová kampaň.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Rozhovor - Roman Koudelka

Skokan na lyžích má slabost pro Alfu Romeo, ke které ho kdysi přivedl strýc. Nejezdí jenom na závody, ale rád se vydá i do Chorvatska k moři.

SPORT

Mix

Bratři Smržové pomáhají postiženým dětem. Hancock vyhrál první letošní podnik MS na ploché dráze. Loebův tým slaví první úspěch. Podvodník Pedrosa. Andretti dosáhl v IndyCar rychlosti téměř 350 km/h.

Portugalská rallye

Poprvé v kariéře se dočkal vítězství Nor Mads Ostberg. Soutěž byla náročná a povrch tratě dal účastníkům hodně zabrat.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Citroën Racing trophy

Valašská rallye byla ve znamení chaosu. Takový organizační kolaps jako v závěru první etapy jezdci ještě nezažili.

Rozhovor - Karel Abraham

Se zakladatelem a šéfem Českého svazu motocyklového sportu jsme si povídali především o dlouhodobém sporu s Autoklubem ČR a Romanem Ječmínkem.

Nový Svět motorů zítra na stáncích

Nové číslo Světa motorů můžete zakoupit vždy od pondělí na stáncích. Již dnes jej můžete objednat přes formulář na stránkách Světa motorů.

Všichni předplatitelé dostávají jedno číslo časopisu za pouhých 19 Kč (51 čísel ročně celkem za 1071,- Kč), hodnotný dárek a přístup do elektronického PDF archivu časopisů od roku 2008.

Prezentace klienta
Diskuze (8)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
Avatar - gld
10. 4. 2012 13:11
Re: Cítíte to také?
Tudor bol pekný koncept, ale veľké kupé v európe akosi neletia.
Avatar - GeorgeWWW
10. 4. 2012 08:23
Re: Cítíte to také?
Nic takového se opravdu nechystá.
Avatar - Ada je zase tady
10. 4. 2012 01:49
Re: Cítíte to také?
Podívej se sem [odkaz] .Kolik se jich vyrobilo?
Avatar - gld
10. 4. 2012 00:18
Re: Cítíte to také?
V čom konkrétne je to joke? Síce sú to len počítačové rendre ale vyzerá to výborne. Škodovka presne takéto auto potrebuje. Niečo na vylepšenie imidžu a prilákanie mladej klientely.
Avatar - Ada je zase tady
9. 4. 2012 23:19
Re: Cítíte to také?
Opozdeny april :no: