Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tip na dárek pod stromeček: Na prodej je obrovský tahač na dálkové ovládání, stojí balík

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Sociálními sítěmi se jako lavina řítí inzerát unikátního tahače domácí výroby. Jak správně hádáte, nejde o lacinou záležitost.

Když Markes Hugo ze švýcarského Curychu uveřejnil ve středu navečer inzerát na sociální síti Facebook, určitě netušil, jaký virál tím odstartuje. Oběhlo několik hodin a příspěvek má již tisíce sdílení.

Důvod? Jeho předmětem je totiž unikátní tahač na dálkové ovládání. Jedná se o kopii Scanie v měřítku 1:2,3, která je 2580 mm dlouhá a váží 390 kilogramů. Součástí prodeje je i návěs měřící 7170 mm a vážící 414 kg. Pohon stroje obstarává zážehový dvouválec Honda.

Jak sám prodejce uvádí, jde o absolutně jedinečný kousek. Zároveň si sám ze sebe umí udělat legraci, jelikož dodává, že jde o věc pro lidi, kteří už mají všechno. Za prvních dvacet hodin nasbíral příspěvek přes 8.200 sdílení, jen v době psaní tohoto textu počet vzrostl o několik desítek. Informace o úspěšném prodeji se však zatím stále neobjevila.

A cena? Žádnou lidovku nečekejte, Hugo žádá 69.000 euro, což je v přepočtu více než 1,75 milionu českých korun. Vzhledem k počtu sdílení napříč Facebookem ale není nemožné, že takovou sumu do tahače někdo skutečně investuje.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
30. 11. 2017 20:05
Odfláknutý.
Jak mohl zapomenout na stěrače ? :-)