Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Terénní Rolls-Royce na prvních snímcích. Na silnice vyjede už zítra

Jan Mička
Diskuze (12)
První terénní Rolls-Royce jsme zatím viděli pouze v podobě testovací muly, nyní se však začínají rýsovat jeho produkční tvary.

O projektu Cullinan jste si toho na Auto.cz mohli přečíst už poměrně dost, naposledy například, že se v podstatě nejedná o SUV. Slavná britská značka Rolls-Royce tvrdí, že zkratka SUV vždycky nemusí vystihovat pravou podstatu auta. Nemusí být vždycky sportovní ani užitkové, šéf značky Andrew Boyle navíc tvrdí, že až Culinnan dospěje do své produkční fáze a bude slavnostně představen, uvidíme jinou interpretaci toho, co dnešní značky považují za SUV.

Představit si pod tím můžeme cokoliv, nyní už ale začíná být trochu více jasno než tomu bylo doposud. Testovací mula projektu Cullinan byla postavena na modelu Phantom, díky prvním snímcích už se ale konečně začíná rýsovat skutečná podoba produkčního vozu. Značka uvádí, že jde o poslední klíčový milník ve vývoji automobilu, který hned zítra vyjede vstříc testování na veřejných silnicích. Drobnohledu neujde pohon všech kol a zejména nová hliníková platforma, kterou v budoucnu použijí i další modely značky.

Testování vozu bude probíhat na různých místech světa, aby byla zaručena bezproblémovost výsledného produktu. Těsně po Vánocích se má Cullinan podívat za polární kruh, o něco později zamíří na Střední východ, kde vyzkouší své schopnosti v nelidském vedru. Ještě v příštím roce bychom se mohli dočkat produkční verze.

Jan Mička
Diskuze (12)
2. 12. 2016 17:01
SUV
Porsche, Bentley, Lamborghini, Maserati...

Tak už se nám zprznili všichni. Snad už jen Ferrari má hrdost a nic podobného do světa nepustí ;-\
Avatar - Londonbridge
2. 12. 2016 10:16
Re: Pozirac chodcu
Toto ma na Piatok rano dostalo.... >:D
2. 12. 2016 10:11
Re: Pozirac chodcu
ne, že neohlížejí, oni tlačia kočík pred sebou a decko pošlú na prieskum, ak jej kočík zostane v rukách, znamená to, že môže prejsť.
Avatar - Barry Lyndon
1. 12. 2016 20:44
Re: Zapomněli redaktoři napsat
"no ty si ten pravej..." :no:
Avatar - 125S
1. 12. 2016 20:06
Re: Pozirac chodcu
Přesně, a to nemluvíme o maminkách s kočárkem, které se vůbec neohlížejí. ;-\