Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Model S: Ojetá stojí víc než nová

Michal Fokt
Diskuze (44)
Trošku paradoxní situace nastala u ojetých elektrických luxusních sedanů Tesla Model S. Auta, která se nabízí ojetá, jsou většinou dražší, než ta v ceníku výrobce.

Zůstatková hodnota auta nejspíš není nejdůležitějším parametrem při výběru nového auta, ale určitě jedním z těch, na které se také při výběru hledí. Vozy ztrácí na ceně nejvíce v prvních třech letech pak už jejich cena klesá jen pozvolna, je ale téměř vyloučené, pokud se nejedná o vyhledávaného oldtimera, aby ojeté auto stálo více, než nové.

Tento paradox ale nyní nastal u amerického elektromobilu Tesla Model S. Zatímco v závislosti na zvolené verzi sedanu chce jeho výrobce 71.070 dolarů až 94.900 dolarů, průměrná cena ojetého Modelu S v USA činí zdánlivě nepochopitelných 107.000 dolarů! Důvod je ovšem zcela prozaický téměř každý zákazník vozu Tesla Model S preferuje maximální možné výbavové specifikace, popřípadě požaduje speciální individualizaci, což katapultuje pořizovací cenu do závratných výšek, na hony vzdálených standardním ceníkovým.

Díky tomu se první dostupné ojetiny, byť u nich také dochází ke značné ztrátě hodnoty, nabízí za vyšší ceny, než podle kterých jsme si zvykli auta posuzovat, tedy základní. A věřte nebo ne - jdou na dračku. Poptávka po Modelu S výrazně převyšuje nabídku a čekací lhůty jsou momentálně více než tříměsíční. Spousta zájemců tedy upřednostní sice lehce ojetou a dražší, ale výbavou našlapnou ojetinu.

Michal Fokt
Diskuze (44)
17. 2. 2014 18:49
Re: pani hasici
[odkaz]
16. 2. 2014 11:19
Re: 666
Ja ne, ja sem turbobenzin.
Avatar - flyboyeda
16. 2. 2014 09:38
Re: Kolik stojí taková zhořelá Tesla?
Demagog je člověk, který hlásá věci, o nichž ví, že nejsou pravda, a to lidem, o nichž ví, že jsou hlupáci

:-)
Avatar - rimow11
16. 2. 2014 08:00
666
>:D pozeram ze v česku je to sami dízel fanda... :no:
16. 2. 2014 07:15
realita
STale mi unika smysl tohoto auta. Neda se s nim jet nekam daleko, stoji 4 x vic nez srovnatelne auto se spalovacim motorem. Na nasem rodinnem MPV mam spotrebu 8.5 a nez projedu rozdil ve spotrebe, tak uz nebudu ani ja na svete.